spot_img
ForsideNyhederneUdfør frivilligt arbejde, og gør noget godt for fællesskabet

Udfør frivilligt arbejde, og gør noget godt for fællesskabet

Du har sikkert hørt utallige gange, hvor givende frivilligt arbejde er for forskellige grupper, såsom foreninger. Dugnad er et begreb fra Norge, der betyder, at man i fællesskaber udfører et stykke arbejde – som regel frivilligt arbejde – der har en yderst givende effekt for fællesskabet. Man løfter således en opgave i fællesskab, hvad end dette er at rydde op på en legeplads, rejse et hus sammen eller udføre nabohjælp. Tanken er, at alle bidrager med det, de nu er i stand til, hvorfor alle bliver en del af fællesskabet. Her i artiklen kan du blive meget klogere på, hvad norsk dugnad egentlig betyder, og hvordan man kommer i gang med at udføre dugnad.

 

Først skal man definere formålet med arbejdet

Der er mange, der har yderst gode erfaringer med at udføre frivilligt arbejde. Det er dog vigtigt, at man gør et godt stykke forberedende arbejde, da man ellers ikke vil kunne opnå gode resultater. Først og fremmest bør man definere formålet med at udføre det frivillige arbejde. Det kan for eksempel være, at man i en forening eller anden gruppe drømmer om at tage på en tur med et fagligt formål. Derefter kan man begynde at udregne, hvor meget man skal tjene for at få råd til en sådan tur. Når dette er på plads, kan man begynde at tage kontakt til en virksomhed og bestille de produkter, man ønsker at sælge.

Find den struktur, der passer bedst til jeres gruppe

Det skal naturligvis nævnes, at der findes mange forskellige måder at udføre frivilligt arbejde på, hvorfor det gælder om at finde den struktur, der passer bedst til jeres gruppe. Dog gælder det generelt om at have et overblik over, hvad formålet er, og hvor meget der skal tjenes for at komme i mål. Ydermere bør man sørge for, at samtlige medlemmer af gruppen føler, at de har den nødvendige information i forhold til arbejdet – og at man giver dem hjælp, hvis de trænger til det. Der er naturligvis mange, der har erfaring med dette på forhånd, men det vigtigste ved frivilligt arbejde er uden tvivl, at alle føler sig inkluderet og som en del af gruppen.

 

Frivilligt arbejde har stor betydning for fællesskabet og for den enkelte person

Hvis man ønsker en succesfuld proces og sælge en masse produkter, så man når det fælles mål, er det utroligt vigtigt, at man sætter de rette rammer for processen. Her bør man blandt andet overveje, hvorvidt det er nemmest for jeres gruppe at bestille produkterne først og sælge dem efterfølgende, eller om det vil være mere fordelagtigt for jer at gøre det i omvendt rækkefølge. Selvom det umiddelbart kan føles som en krævende proces – både tids- og energimæssigt – er der ingen tvivl om, at man i en hvilken som helst gruppe og forening vil få en høj fortjeneste ved at udføre frivilligt arbejde. Det giver nemlig mulighed for at komme på den rejse, man altid har drømt om, og derudover har det stor betydning for både fællesskabet og den enkelte person.

 

latest articles