OMXC20 / C20 Index

Her får du overblikket over OMXC20 også kaldet for C20 index. Indenfor det danske aktiemarkeds åbningstid bliver vores C20 index opdateret hver 5 sekund. Vi giver dig altså aktiekurserne for de 20 mest handlede aktier i realtid.

SymbolNameLast PriceChangeChange (%)52 Week ChangeVolume

Information om OMX20 / C20 index

OMXC20 også kaldet for C20 index, er et index over de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs. OMXC20 står for OMX Copenhagen 20. Tidligere blev dette indeks kaldet for KFX-Indekset.

Der blev løbende ført statistik med, hvilke aktier der er de mest handlede. Denne statistik bliver udarbejdet med udgangspunkt i aktiernes markedsværdi. I starten af juni og december vild er blive foretaget eventuelle udskiftninger.

OMXC20 / C20 blev lanceret den 3. juli 1989 med en basisværdi på 100.

Markedsværdi og C20

Selskaberne i C20 indekset indgår med udgangspunkt i markedsværdien af alle aktier i selskabet. Det vil sige at store virksomheder, så som Novo Nordisk, Danske Bank og A.P. Møller Mærsk udgør en stor del af OMXC20s samlede værdi.

Derfor har ændringer i aktiekurserne på ovenstående virksomheder, stor betydning for C20-indeksets samlede kursudvikling.

C20 index er ikke længere det førende index

Den 1. februar 2013 skete der nogle ændringer, som førte til, at C20 ikke længere er det førende index. OMXC20 Cap blev det nye førende index i Danmark.

Grunden til at OMXC20 Cap blev indført som det nye ledende index, var fordi at Novo Nordisk var steget meget i markedsværdi. Det betød at Novo Nordisk pludselig udgjorde 45% af C20-indeksets samlede værdi.

OMXC20 Cap har eksisteret siden november 2011. I modsætningen til det berømte C20 index, så kan ingen aktie i OMXC20 Cap vægte mere end 20%

Hvis en aktie, når denne specifikke grænse, så vil aktien blive sat tilbage på en vægtning på 15% Grunden til denne specifikke indretning er, at der bliver skabt et index med en mindre risikoprofil. Et aktieindex hvor enkelte selskaber udgør en stor del af indeksets samlede markedsværdi, kan opleve store kursudsving.

Alle danske aktier

Erhvervsposten har samlet alle danske aktier i et samlet indeks til dig, så du hurtigt kan danne dig et overblik over hele detd anske aktiemarked.

Aktiekurserne bliver naturligvis opdateret i realtid, så du kan handle på et oplyst grundlag.