Alle danske aktier

Her får du overblikket over alle danske aktier. Vores index bliver opdateret hver 5 sekund indenfor det danske markeds åbningstid. Vi sørger for, at du altid er opdateret med dugfriske aktiekurser.

Alle danske aktier – samlet index

Få den fulde indsigt i alle danske aktier. Vi sørger for, at du er fuldt opdateret, og hurtigt kan danne dig et forkromet overblik over det danske aktiemarked.

Vores index “Alle danske aktier” er et samlet index, hvor du både kan finde selskaberne fra C20, Large Cap, Mid Cap og Small Cap. Vi har samlet det hele et sted, så du ikke behøves at klikke rundt.

Hvis du i stedet ønsker, at følge danske aktier fra et specifikt index, så klikker du blot på en af ovenstående links.

Udenlandske aktier

Er det ikke kun alle danske aktier, som du ønsker at følge, så giver vi dig også muligheden for at følge udviklingen i udenlandske aktierkurser.

Her får du det fulde overblik over alle kategorierne med aktiekurser.

Du kan både få indsigt i nordiske, europæiske og amerikanske aktiekurser. De forskellige markeder er inddelt i kategorier, så du let finder frem til det index, som du søger.

Ønsker du at få et overordnet indblik i udviklingen i de forskellige index, så kan du se den generelle udvikling i amerikanske, europæiske, mellemøstlige, asiatiske og afrikanske aktieindex.

Forstå Alle danske aktier – samlet index

Alle danske aktier er vores samlede indeks for både OMX C25, Large Cap, Mid Cap og Small Cap. I dette samlede indeks finder du alle de børsnoterede danske selskaber, uanset hvilket underindeks de tilhører. Vi har altså samlet dem ét sted, så det er nemt for dig at få et hurtigt overblik uden at klikke rundt mellem de forskellige indeks.

Udforsk det totale indeks

Det totale indeks består som sagt af OMX C25, Large Cap, Mid Cap og Small Cap. OMX C25 er et aktieindeks over de 25 mest handlede aktier på Københavns Fondsbørs. Her finder du de største og mest værdifulde selskaber i Danmark som for eksempel Novo Nordisk, A.P. Møller Mærsk, Vestas, Ørsted og flere af de store danske banker. Large Cap er et indeks med alle danske selskaber med en markedsværdi på over 1 milliard euro. Mid Cap er et indeks med alle danske selskaber med en markedsværdi på mellem 150 millioner euro og 1 milliard euro. Small Cap er et indeks med alle danske selskaber med en markedsværdi på under 150 millioner euro.

Naviger i de udenlandske aktiers verden

Køb af udenlandske aktier giver dig som investor mulighed for at diversificere din porteføljes risiko. Jo flere regioner, industrier og sektorer, du er eksponeret mod, jo mere er din risiko forbundet med specifikke markeder. Ved at investere i udenlandske aktier er du også eksponeret mod væksten i andre økonomier end den danske, hvilket er kritisk for dine chancer for langsigtet success som investor. Brug altid velrenommerede mægler platforme med høj sikkerhed og adgang til et bredt udvalg af udenlandske aktier, når du handler.

Når du investerer i aktier noteret i udenlandsk valuta, er du som investor eksponeret for valutarisiko. Det betyder, at dit afkast ikke kun afhænger af, hvor godt dine investeringer klarer sig i markedet, men også af hvordan den valuta de er noteret i udvikler sig over for den danske krone. Vær derfor altid opmærksom på at styre din valutarisiko.

Fordele ved at investere i danske aktier

Danmark har et meget velreguleret finansielt system, som investorer kan have høj tillid til. Den danske fondsbørs tilbyder en høj grad af stabilitet og gennemsigtighed. Danmark er særligt spydspids for sektorer som medicin, bæredygtig energi og teknologi. Ved at investere i danske aktier, investerer du derfor i høj grad i fremtiden.

Danske virksomheder udbetaler som regel også udbytte til deres investorer. Dette gør de danske aktier ekstra attraktive for investorer, som er på udkig efter den løbende indkomst, som udbytter giver.

Risikofaktorer

Selv et stabilt land som Danmark er ikke immun over for udsving i den globale økonomi. Netop fordi Danmark er et lille land, bliver vi meget påvirket af eksterne faktorer som handelsblokader, økonomisk udsving i større økonomier, krig med mere. Investorer bør altid være opmærksomme på globale økonomiske tendenser, som kan påvirke deres danske investeringer.

Som investor er det derfor ej heller tilstrækkelig risikospredning udelukkende at købe danske aktier. En velbalanceret portefølje bør være spredt over både forskellige geografiske områder så vel som varierende sektorer og industrier.

Nøglespillere på den danske fondsbørs

Novo Nordisk A/S er en global medicinalgigant som ville udgøre over 50% af værdien af det samlede C25 indeks, hvis ikke der var en regel om, at hvert selskab maksimalt må udgøre 20%. Novo Nordisk er især kendt for sine produkter inden for diabetesbehandling og senest deres nye storsælgende lægemiddel mod overvægt, Wegovy.

Vestas Wind Systems A/S er en global leder inden for vindenergi. Vestas’ vindmøller er symbolet på, at Danmark står med i spidsen for den grønne omstilling.

Det samme kan siges om Ørsted A/S, som er Danmarks største energiselskab, og en af Nordeuropas førende energikoncerner. Ørsted har i de seneste år haft stor fokus på at gå fra deres tidligere sorte energikilder til grønne. Og det med stor succes. I 2020 blev Ørsted kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed.

DSV A/S er en verdensomspændende transport- og logistikvirksomhed og blandt de allerstørste transportudbydere i verden med egne lokationer i mere end 90 lande. DVS er i skrivende stund den næststørste sværvægter i C25 indekset efter Novo Nordisk.

Dette er blot fire af de vigtigste nøgleselskaber i det danske aktielandskab. Hvad er væsentligt at pointere er dog, at de også repræsenterer det generelle indtryk af de største danske selskaber. At investere på den danske fondsbørs sikrer dig som investor en fremtidssikret portefølje med fokus på bæredygtighed, medicin og teknologi. Det, sammen med Danmarks stabile finansielle system, tilbyder investorer en god blanding af tryghed, innovation og potentiale for langsigtet vækst.

FAQs

Hvad er “Alle danske aktier” og hvorfor bør jeg overveje at investere (i det?)?

Alle danske aktier er vores samlede indeks for både OMX C25, Large Cap, Mid Cap og Small Cap. I dette samlede indeks finder du alle selskaberne fra hver af de mindre indeks. Samlet ét sted, så du ikke behøver at klikke rundt. Når du investerer i alle danske aktier spreder du din risiko langt mere, end hvis du for eksempel blot investerer i OMXC25.

Hvordan er det samlede indeks for danske aktier beregnet?

Indekset er beregnet på baggrund af markedsværdien af samtlige aktier i indekset. En ændring i markedsværdien af en aktie vil samtidig medføre en ny aktiekurs for indekset.

Kan jeg finde udenlanske aktier på det danske aktiemarked?

Nej. For at finde udenlandske aktier kan du se på siden aktiekurser, hvor du finder et overblik over de udenlandske aktier.