spot_img
ForsideNyhederneIndfør samkørsel på arbejdspladsen, og tilbyd tankkort

Indfør samkørsel på arbejdspladsen, og tilbyd tankkort

Vil du gerne have, at din virksomhed bliver mere miljøvenlig og klimarigtig? Så vær med til at indføre samkørsel blandt medarbejdere. Du kan gøre det på flere måder, men med et erhverv tankkort bliver det mere attraktivt.

I dag pendler et stigende antal danskere. Og en stor del tager bilen. Mange kommer fra samme by eller område og skal til præcis samme by for at udføre dagens arbejde. Dog ender størstedelen i sin egen bil. Og det resulterer i, at flere kører lige efter hinanden.

Her får du gode råd til, hvordan du kan hjælpe samkørsel blandt medarbejdere på vej.

Læg et tankkort på bordet, og gør det mere attraktivt

Samkørsel er en super god idé. Både for klimaet og for din medarbejdere. Der er mulighed for at styrke fællesskabet, hvis dine medarbejdere er interesseret i dette. Men ofte vælger medarbejdere samkørsel fra. Og derfor skal de måske hjælpes lidt på vej.

Du kan starte med at tilbyde et tankkort, hvor der er mulighed for fordele som rabat og bilvask. Med et tankkort til erhverv vil dine medarbejdere have mulighed for at tanke med dette benzinkort. Samkørsel blandt kolleger skal naturligvis være deres eget valg. Men hvis de selv får en fordel ud af det, bliver det garanteret mere attraktivt.

Hvis dine medarbejdere kører flere sammen, vil de have mulighed for at snakke om andre ting end kun arbejde, og et styrket fællesskab giver gode resultater på arbejdspladsen. Det er dog ikke alle, som er interesseret i at have nogle med i sin bil. Og mange har ærinder på vej hjem fra arbejde.

Fremlæg derfor idéen om, at hvis alle kører i Føtex for at handle, kan de ligeså godt gøre det sammen. Kan de planlægge, hvornår der handles, får de endnu flere fordele ud af samkørslen.

Lad dine medarbejdere aftale samkørsel individuelt

Nøglen til samkørsel blandt medarbejdere er, at de selv må gøre det sidste. Du kan kaste fordele op i luften, men det er op til medarbejderne selv at gribe disse. Da medarbejderne ofte skal køre flere kilometer sammen, skal det være med kolleger, som man har det godt med. Ellers bliver det en belastning at skulle tage til og fra arbejde hver dag. Naturligvis behøver samkørsel ikke være hver dag. Men et par gange om ugen vil også kunne gøre en stor forskel.

Som en afsluttende reminder er det en god idé at sørge for, at dine medarbejdere snakker om grænser. Hvilke grænser har den enkelte i sin bil? Må der ryges, og må der spises? Derudover bør de ligge en plan for, hvem der bliver samlet op først, eller hvor man skal mødes. Et samlingspunkt vil være naturligt, hvis medarbejderne alligevel bor et stykke fra hinanden.

Hvis en person skulle ske at komme for sent, er det en god idé at aftale, hvor lang tid man skal vente. Hvis alle venter på denne ene person, vil der komme fire mennesker for sent på arbejde. Grænser og priser er to vigtige ting at lægge klart, når man snakker samkørsel. Og ikke mindst planlægning af ærinder – og hyggen i samkørsel.

 

latest articles