spot_img
ForsideNyhederneSådan bliver din virksomhed miljøvenlig

Sådan bliver din virksomhed miljøvenlig

Flere og flere danske og udenlandske virksomheder er, som en del af deres CSR-strategi, begyndt at gøre mere for miljø og klima. Og det er med god grund. Især de unge forbrugere er går nemlig meget op i at vælge grønne virksomheder. Så udover at du gør noget godt for miljøet, kan du faktisk også vinder kunder.  

Lidt har også ret

Der er rigtig mange ting man kan gøre, for at være mere miljøvenlig. For nogle virksomheder, især de mindre, kan det dog være en stor mundfuld at ændre alt over natten. Det kan både være omkostningstungt og svært logistisk. Derfor er det en god idé at starte i det små og langsomt gøre din virksomhed mere og mere klima- og miljøvenlig.

Det kan du blandt andet gøre ved at droppe engangskrus, hvis I har sådan nogen. Hvad end det er pap- eller plastikkrus, er det forholdsvis nemt og billigt at udskifte med rigtige kopper. Det samme kan du gøre med papir. Hvis man tænker over det, ender størstedelen af alt det papir man printer med at være overflødigt. I forlængelse af dette kan det være en god idé at digitalisere al bogføring, så i slipper for at have det fysisk. Du kan få hjælp til bogføring, og til at digitalisere den, hos Meneto.

Reduce, reuse, recycle

Reduce, reuse og recycle handler i bund og grund om, hvad man gør med sit affald. At reducere mængden af affald kan gøres på flere måder. For eksempel ved at undgå engangskrus, som nævnt før, men også ved at bruge håndtørrer på toiletterne i stedet for papir. At genanvende ting omhandler at finde nye funktioner til ting, som skal smides ud og ikke kan genbruges. Har du for eksempel kontorstole, skriveborde og computerskærme du ikke bruger længere, skal du i stedet for at smide det ud, donere det til andre der kan bruge det. Genbrug handler om at bruge gamle produkter til at lave nye. Det kan du bidrage til, ved at indføre affaldssortering på arbejdet, så det glas, papir og plastik i bruger, kan få nyt liv.

I nogle brancher kan man også selv bidrage til, at ens affald kan genanvendes eller genbruges. For eksempel bruger virksomheden Colas genbrugsasfalt og sikrer sig at deres restprodukter overholder krav til miljø. 

Etisk energiforbrug

På en arbejdsplads er energiforbrug ofte en stor udgift – det er det på grund af de mange timer med tændt lys i hele bygningen og mange skærme, computere og printere der står tændt. For at komme dette til livs, er der flere ting du kan gøre. Først og fremmest bør du udskifte gammel elektronik med ny, der generelt har et meget laver energiforbrug. Det gælder både skærme og printere – og så kan du selvfølgelig vælge sparepærer, frem for normale.

Herudover kan du installere bevægelsessensorer i de rum, hvor der sjældent er nogen – f.eks. på toiletter eller i opbevaringsrum, så lyset ikke står tændt hele tiden. Du bør tilmed opfordre dine medarbejdere til at slukke deres computere når de går hjem – standby kan nemlig bruge helt op til halvdelen af den strøm computerne forbruger, når de er tændt.

latest articles