spot_img
ForsideNyhederneDanskernes bilkultur er under store forandring – Forbrugervaner & Økonomi

Danskernes bilkultur er under store forandring – Forbrugervaner & Økonomi

Der ses store forandringer i de biler, som danskerne fortrækker at investere i. Der er mange forskellige faktorer som skyldes denne udvikling. Der er både tale om klima, økonomi og befolkningssammensætningen. Hvorfor foretrækker vi andre biler frem for andre og hvordan hænger det sammen med vores økonomiske perspektiv.

Fra familiebiler til mindre, billigere biler

Den danske bilkultur er under hastig forandring. Siden 2007 er salget af biler i Mondeo-klassen halveret, ligesom salget af små biler er vokset med næsten 40 procent. Dette har muligvis en sammenhæng med hvordan vores befolkningsammensætning har udviklet sig. Vi har mange unge singler i Danmark, som venter længere og længere med at få børn. De vil hellere studere og holde sig til bylivet.

Der er ikke i lige så høj grad for de store familiebiler og de mindre biler er mere passende for mange af de mindre utraditionelle familiesammensætninger. Farve, udstyr og motorstørrelse er stort set ligegyldigt, når størstedelen af danskerne skal vælge ny bil. Til gengæld er det meget afgørende, at bilen er brændstoføkonomisk og billig i drift.

Dine omkostninger afhænger af billånet

Overvejer du at købe en ny bil, er der mange omkostninger, som du skal tage højde for. Der er mange udgifter forbundet med at have en bil. Det første år er den største udgift selvfølgelig selve bilkøbet, men senere opstår der en del flere udgifter som brædstof, forsikringer, vejhjælp og reparationer.

Hvad det koster at have bil, afgøres også af dit billån. Når du skal finde et billån, kan du vælge et billån uden udbetaling eller et billån med udbetaling. Hvis du har penge nu, som du kan udbetale til lånet, vil de samlede omkostninger ved et billån blive lavere, da du oftest tilbydes en lavere rente, hvis du lægger en udbetaling. Hvis det vigtigste for dig er at finde danmarks billigste billån, er der flere ting ved lånet, du skal være opmærksom på. Når man skal finde det bedste billån, skal man som det vigtigste holde øje med ranten. Fælderne i lånkontrakterne ved bilkøb er blevet færre, men derfor skal du stadig se dig godt for, sp du undgår ubehagelige overraskelser.

Danskernes økonomiske tilbageholdenhed

De fleste danskere har det til fælles, at penge og økonomi fylder meget i hverdagen, ikke bare i vores egen økonomi, men også vores medmenneskers. I en moderne kultur, hvor vi ofte sammenligner og spejler os i hinanden, er det svært ikke at skæve til naboen, når han har fået en ny bil, eller kollegaen, når hun har købt en ny, dyr taske.

Afgiftomlægninger, stigende brændstofpriser og ikke mindst den økonomiske tilbageholdenhed betyder, at et bilkøb i dag er blevet en meget rationel beslutning. Det handler ikke længere om størrelse og udstyr, men om at få et transportmiddel, de kan transportere dig billigt fra A til B. Bilproducenterne har for længst fået øje på det voksende marked for små biler. Derfor vokser udvalget af de små og billige biler hele tiden, og det er igen med til at forstærke efterspørgslen. Ud over de økonomiske forhold som drifts- og brændstofsøkonomi lægger de adspurgte danskere også stor vægt på bilerne type, her spiller deres størrelse en stor rolle.

latest articles