spot_img
ForsideNyhederneFind balancen mellem arbejde og fritid

Find balancen mellem arbejde og fritid

At opnå en god balance mellem arbejde og fritid er vigtigt for din glæde, men også for din effektivitet og produktivitet på arbejdet. På trods af at man både kan arbejde for meget og for lidt, er situationen i Danmark, at langt de fleste i erhvervslivet arbejder for meget. Derfor kommer her vores bud på, hvordan du kan finde en god balance mellem arbejde og fritid.

Hvorfor er det vigtigt?

Der er mange gode grunde til at finde en god balance mellem arbejde og fritid – både for dig selv og dem omkring dig. Først og fremmest vil du, ved at finde den rette balance, opleve mindre stress, som både kan have konsekvenser fysisk og psykisk. Herudover vil din overordnede sundhed sandsynligvis forbedres. Mange af de ting der er forbundet med meget arbejde, som for eksempel for lidt søvn, meget tid foran skærmen og meget tid på sin flade, er nemlig ikke godt for helbredet.

Finder du en god work/life balance, vil du også få mere tid til din familie, som ikke kun vil være godt for dig, men også for dem. Samlet set vil det bidrage til mere glæde, hvis du lærer at få det bedste fra begge verdener. En kortere arbejdsuge er også ofte lig med en mere effektiv arbejdsuge. Der er altså ikke nogen dårlige undskyldninger for ikke at finde bedre balance i dit arbejdsliv og privatliv.

Sådan skaber du balancen

På trods af at det kan virke simpelt og ligetil at balancere sit arbejde og sin fritid, er det faktisk ret kompliceret. Heldigvis har vi nogle råd til, hvordan du finder balancen og holder arbejde og fritid adskilt. Først og fremmest skal du have styr på dine prioriteringer. Tænk over hvad du prioriterer højest i livet, skriv det ned og forhold dig til det. Måske ræser du op ad karrierestigen, men uden at nyde det?

En anden god måde at holde dig selv op på det, er ved at lave aftaler – enten med dig selv eller med din familie. Laver i f.eks. en aftale om se et program i fjernsynet sammen eller at spise aftensmad sammen nogle specifikke dage, vil du være mindre tilbøjelig til at arbejde over og bruge for meget tid på jobbet. For at bruge din fritid endnu bedre når du endelig har den, kan det være en god idé at hente hjælp udefra, f.eks. med en ugentlig måltidskasse, der sparer dig tid i køkkenet.

Hvad skal du bruge din fritid på?

Når du har opnået en bedre balance mellem arbejde og fritid, skulle det gerne betyde at du har lidt mere fritid end før. Men hvad skal du altså bruge alt den ekstra tid på, udover at være sammen med din familie?

Med mere tid, vil du have lettere ved at planlægge middage og fester – så nu er det bare om at komme i gang. Hold en fest for alle dine venner, og brug masser at tid på planlægning og oppyntning. Klik her for at finde inspiration til festen. En anden ting du kan bruge mere tid på, er dig selv. Hvad end du savner at have tid til træning, hudpleje eller

latest articles