spot_img
ForsideNyhederneHellman & Friedman giver milliard tilbud på Nets

Hellman & Friedman giver milliard tilbud på Nets

Mandag morgen blev rygterne til virkelighed. Kapitalfonden Hellman & Friedman, byder 165 kr. pr. aktie.

Tilbuddet vækker begejstring hos flere nøglepersoner hos Nets, som står til at høste en stor gevinst. Topchefen for Nets, Bo Nilsson, står til at alene at modtage 600 millioner kroner, ifølge beregninger fra Berlingske.

Tilbuddet på de 165 kr. pr. aktie betyder at Nets bliver værdiansat til 33, 1 millard kroner. Da Nets afgav tilbuddet den 30. juni 2017, svarede tilbuddet til en præmie på 27% i forhold til den upåvirkede lukkekurs på 129,5 kr. På nuværende tidspunk ligger tilbuddet på de 165 kr. pr aktie ikke langt fra den nuværende kurs på 163 kr.

Bestyrelsen i Nets anbefaler investorerne at takke ja til tilbuddet, når det bliver præsenteret. På nuværende tidspunkt har aktionærer, som repræsenterer 46% af aktiekapitalen takket ja til tilbuddet.

Hvis tilbuddet bliver gennemført, ønsker Hellman & Friedman at afnotere Nets fra Nasdaq Copenhagen. Selskabet vil derfor skulle fortsætte som et ikke-børsnoterede selskab. Ifølge Nets er det i virksomhedens, kundernes og medarbejderne bedste interesse.

Betalingsindustrien udvikler sig hurtigt, teknologien blomstrer og nye regulationer bliver gennemført. Hellman & Friedman vurdere at Nets vil være bedre rustet til at reagere på et sådan marked, som et ikke børs-noterede selskab.

Den administrerende direktør hos Hellman & Friedman udtaler: “Hellman & Friedman har stor erfaring med at investere i dynamiske brancher i hastig udvikling. Vi vurderer, at vores fleksible og langsigtede kapital, vækstfokus og brancheekspertise vil kunne hjælpe Nets med at forblive konkurrencedygtig i dette stadigt mere udfordrende miljø præget af konsolidering. Vores 100% kontante overtagelsestilbud repræsenterer en attraktiv præmie for aktionærerne i Nets på et tidspunkt, hvor forretningen står over for en række usikkerhedsfaktorer, som vil kræve væsentlige investeringer, der bedre kan gennemføres som ikke-børsnoteret virksomhed. Vi er utroligt glade for, at bestyrelsen har besluttet at anbefale vores tilbud.”

Det er væsentligt at nævne, at tilbuddets gennemførsel afhænger af, at 90% af aktiekapitalen i Nets skal acceptere tilbuddet. Derudover skal Hellman & Friedman også kunne overholde bestemte betingelser, og opnå de regulatoriske godkendelser.

latest articles