spot_img
ForsideNyhederneElon Musk: bemandet mission til Mars inden 2024

Elon Musk: bemandet mission til Mars inden 2024

Det er vist ingen hemmelighed et Elon Musk har visioner om at kolonisere Mars. Helt præcist forventer han, at SpaceX vil sende 4 rumraketter til Mars i 2024, hvoraf 2 am dem vil være bemandet.

De første rumfartøjer vil allerede blive sendt afsted til Mars i 2022, dog ubemandet.

Rumfartøjet som skal kolonisere Mars, går stadig under kodenavnet BFR (Big Fucking Rocket). Men BRF skal ikke kun bruges til at rejse til Mars. BRF skal også bruges til at bygge en base på månen og til kommerciel luftfartsrejser.

Det kommende rumfartøj skal ganske enkelt gøre det muligt at flyve til de fleste steder på jorden på under 30 minutter og til alle på under 1 time.

Elon Musk nævner i et opslag på Instagram, at prisen vil være tilsvarende en “full fare economy class” flybillet.

For en tur til Mars vil BRF kunne rumme 100 mennesker fordelt i 40 kabiner.

SpaceX har igennem hele sin levetid arbejdet hårdt på at nedbringe omkostningerne i produktionen og brugen af rumfartøjer. Den vigtigste bedrift i den forbindelse har været succesen med at genbruge rumfartøjerne, og få dem til at lande på jorden igen efter endt brug. Tidligere har det ikke været muligt at lande rumraketterne på jorden efter en endt rummission.

“Det er virkelig skørt at bygge disse sofistikeret raketter, og så smadre dem hver eneste gang vi bruger dem. Det er sindsygt” udtaler Elon Musk

SpaceX har arbejdet vedholdende på genbrugen af deres rumfartøjerne. De har indtil videre gennemført 16 succesfulde landninger i træk med deres Falcon9 raket.

Genbrugen af rumskibene er nøglen til at gøre planerne om at kolonisere Mars til en realitet. Hvis det ikke var lykkedes SpaceX at knække koden, ville det ikke være økonomisk realistisk.

På grund af SpaceX har gjort det muligt at lande raketterne på jorden igen reduceres prisen pr. tur drastisk.

 

latest articles