spot_img
ForsideNyhederneCoop kæmper for mere økologi

Coop kæmper for mere økologi

Coop har indgået et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Formålet med samarbejdet er at sætte øget fokus på økologi

En af de primære årsager til at danskerne køber økologi, er for at undgå de skadelige pesticidrester i maden, det viser en undersøgelse foretaget af Coop Analyse. Men økologisk mad er ikke kun godt for kroppen, det skaber også et sundere miljø og bedre forhold for naturen.

Coop og Danmarks Naturfredningsforening, sætter derfor øget fokus på økologi. De omdøber oktober måned til Øktober. Der skal simpelthen flere økologiske vare på hylderne.

“Der er en stigende bevidsthed om indholdet i det, vi putter i munden, og hvad det betyder for vores følelse af velvære. Samtidig søger flere mod det naturlige og transparente, og så er økologien et oplagt valg for rigtig mange kunder,” udtaler Thomas Roland, som er CSR-chef i Coop.

Rikke Lundsgaard, der er landbrugspolitisk senorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, mener at det er godt at danskerne køber så meget økologi, da det gavner både naturen og miljøet. Rikke Lundsgaard udtaler også, at de arbejder på, at Danmark skal være 100% økologisk. For det kan alde sig gøre, skal flere danskere efterspørge økologien.

På nuværende tidspunkt køber tre ud af fire danskere økologi, ifølge Coop Analyse. Alligevel udgør økologi kun 10% af det samlede fødevareforbrug. Coop og Danmarks Naturfredningsforening har ambitioner om et lang større salg af økologiske produkter.

Danmarks Naturfredningsforening arbejder henimod, at al dyrkningsjord i Danmark skal omlægges til økologi.

Coop har sat et mål om at fordoble salget af økologi i sine butikker fra 2014 til 2020.

Som et led i strategien har Danmarks Naturfredningsforening indgået et samarbejde med flere kendte kvinder. Det drejer sig om håndboldspiller Ann Grethe Nørgaard, den tidligere topsvømmer Lotte Friis og sanger Annette Heick. Disse kvinder skal være med til at inspirere danskerne til at købe mere økologi.

De 3 kvinder har hver i sær opsat et mål for, hvor meget økologi de vil købe i løbet af Øktober. Danskerne har så mulighed for at melde sig på et af de 3 hold, hvis øko-mål passer bedst til deres eget.

latest articles