spot_img
ForsideNyhederneNationalbanken udsat for cyberangreb

Nationalbanken udsat for cyberangreb

Nationalbanken er fredag eftermiddag blevet angrebet af hackere. På selvsamme dag er statsministeriets blevet udsat for et hackerangreb.

Nationalbankens digitale direktør, Michelle Hald, fortæller til Ritzau, at det er korrekt at banken er blevet udsat for at cyberangreb, men det dog kun er lykkedes hackerne at lægge hjemmesiden ned. Der har ikke været nogen inde i Nationalbanken systemer, det er blot hjemmesiden, som har været belastet over et par gange.

Integrationsministeriets hjemmeside er blevet udsat for et lignende angreb. Ifølge TV2 hævder den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim at stå bag angrebene. Gruppen kræver en undskyldning at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som mandag delte at billede af den kontroversielle Muhammad tegning på Facebook. Inger Støjbergs billede viser, at baggrunden på hendes iPad har et billede af profeten Muhammad.

De angreb som Nationalbanken hjemmeside og Integrationsministeriets hjemmeside blev udsat for, er et såkaldt DDoS-angreb. Angrebet består af at tusindvis af computere på samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme hjemmesideadresse. Hvilket resulterer i at serveren bliver overbelastet og lukker ned.

latest articles