spot_img
ForsideNyhederneÆndringer i ejerskabet af Saxo Bank

Ændringer i ejerskabet af Saxo Bank

Ifølge en pressemeddelelse fra Saxo Bank, sker der ændringer i ejerskabet.

Sampo Group, der er en nordisk ledende gruppe indenfor financielle ydelser, melder sig nu på banen. Sampo Group er interesseret i at tage en aktiepost på 19,4% af Saxo Banks samlede aktiekapital.

I maj 2017 blev det annonceret at Geely Financials Denmark A/S, som er et datterselskab til Geely Group, havde tilbudt at købe 30% af aktierne i Saxo Bank. Geely Group, har nu tilbudt at købe flere aktier, hvilket vil give aktiemajoriteten i Saxo Bank med en ejerandel på 51,5%

TPG Capital and SinarMas har accepteret tilbuddet fra Sampo Group og Geely, og vil derfor sælge deres respektive ejerandele på henholdsvis 29,26% og 9,9%

Kim Fournais, som er co-founder og CEO hos Saxo Bank, beholder hans nuværende ejerandel på 25,71%

Kim Fournais, udtaler i pressemeddelelsen: “Med både Geely Group og Sampo Group, som hovedaktionærer i Saxo Bank, har vi en stærk gruppe af ejere, som har evnerne til at skabe langsigtede vækst. Geely er velkendt for sine evner til at eksekvere, evner til at skabe vækst og iværksætter ånd”.

Kim Fournais, ligger også vægt på i sin udtalelse at Sampo Group har en lang og imponerende historie, når det kommer til finansielle ydelser. Den kendskabsgrad mener han, vil komme Saxo Bank tilgode.

Kim Fournais er spændt på fremtiden, og det nye kapitel som starter. “Der starter et nyt og spændende kapitel for Saxo Bank. Vi har nu fået skabt et unikt og stærkt grundlag, og jeg ser frem til at tage Saxo Bank til nye højder i samarbejde med aktionærerne og medarbejderne”.

Kari Stadigh, der er adm. direktør hos Samo Group udtaler: “Saxo Bank er en utrolig spændende “unicorn” inden for nordisk finansiel teknologi, og Sampo er spændt på at samarbejde om at udvikle Saxo Bank globale rækkevide yderligere”.

Kim Stadigh, fortæller fortsat at Saxo Bank er en unik handelsplatform, som ifølge Sampo Group er den bedste på markedet. Handelsplatformen har et stort potentiale globalt, da den kan tilbydes som white label løsning til andre finansielle institutioner, investorer og privatpersoner.

 

latest articles