spot_img
ForsideNyhederneForsikringsselskab opjusterer

Forsikringsselskab opjusterer

En af de store aktører inden for forsikringsområdet opjusterer deres indtjeningsforventninger, da prognosen for 2017 ser lovende ud.

Virksomheden som har opjusteret deres indtjeningsforventninger, er Topdanmark, som har opjusteret deres forventninger fra de nuværende 250.mio.kr. til mellem 1,5 – 1,6 mia.

I en pressemeddelelse fremlægger Topdanmark årsagen til den pludselige opjustering:

  • En combined ratio på omkring 85 for hele året ekskl. afløbsresultat i Q4 2017. I den seneste modelmæssige resultatprognose (halvårsrapporten 2017) var der forudsat en combined ratio for 2017 på omkring 87 ekskl. afløbsresultat i 2. halvår 2017
  • Et aktieafkast på 7 % p.a. og uændrede valutakurser i forhold til niveauet 29. september 2017.

Topdanmark venter dog med at fremlægge delårsrapporten, som først kommer ud den 26. oktober. 2017.

Årsagerne skal ses ud fra uforudsete hændelser

At Topdanmark har valgt at opjusterer deres indtjeningsforventninger, skal ses i forhold til bestemte parametre. Der er sket et højere finansielt afkast, som virksomheden ikke havde forudset i deres forventninger til 2017.

Sammen med det højere finansielle afkast, skal opjusteringen også ses ud fra indregningen af afløb.

Vejrguderne har også være med Topdanmark, de vejret også ligger til grund for opjusteringen. Topdanmark havde i deres indtjeningsforventninger for 2017, regnede med dårligere vejr, som årsag. Dette er dog ikke kommet i spil, da vejret i Danmark ikke har vist sig, fra sin dårlige side.

Kan der forventes det samme for konkurrenterne?

Selvom Topdanmark kan præsentere et bedre regnskab for 2017, behøver de ikke, at være de eneste som kan opjusterer for 2017.

Andre forsikringsselskaber kan opleve samme opjustering, som Topdanmark. Dette skal ses ud fra forventningerne til 2017, som er gået forsikringsselskabernes vej. Tidligere forventninger skal ses i forhold til udviklingen, hvor det har været nogle hårde år for mange forsikringsselskaber.

Om udviklingen kan afspejles ved andre forsikringsselskaber, må vi vente og se, da der ikke er blevet udmeldt noget nærmere omkring udviklingen for andre forsikringsselskaber.

latest articles