spot_img
ForsideNyhederneFærre unge prøver lykken med iværksætteri

Færre unge prøver lykken med iværksætteri

Hvis man kigger på tallene siden finanskrisen, er det sket en stigning indenfor iværksætteri med unge i alderen under 25 år. Disse tal fortæller dog ikke hele sandheden, påpeger Karsten Mølgaard Jensen, som er administrerende direktør i Ase og medlem af Virksomhedsforum.

I et debatindlæg på Business.dk, påpeger Karsten Mølgaard Jensen, at det ikke er hele sandheden, der kommer frem, når man fortæller, at der er sket en stigning inden for iværksætteri for unge under 25 år.

Her påpeger Karsen Mølgaard Jensen, at der er sket en stigning i iværksætteri fra 2010 og frem til i dag. Han mener dog ikke, at tallene kan bruges på den måde, som de gør.

Finanskrisen satte en stopper for udviklingen

I 2010 kunne Danmark stadig mærke eftertiden af finanskrisen, og iværksætteri for unge under 25 år lå markant lavere, end den gjorde nogle år senere. Disse tal skal dog ikke ses i det store billede, da det ikke giver et rigtigt billede af virkeligheden.

Karsten Mølgaard Jensen fremhæver tal fra Erhvervsstyrelsen, hvor man i 2015 lå på 5.482 personer under 25, som oprettede en virksomhed. I 2016 var tallet dog faldet til 4.910. Hvis man sammenligner tal fra CVR-registreringer fra 2013 og frem til i dag, er der sket et fald på 16 procent.

Begrundelsen for faldet kan være svært at belyse

Årsagen til de faldende tal kan være svær at finde, da der kan være mange grunde til det negative fald. Og selvom flere unge har fokus på iværksætteri, kan det ikke ses i statistikkerne. En af de mere afgørende grunde kan ligge i selve økonomien, som kan være besværlig for unge under 25, da finanskrisen stadig sidder i mange hoveder.

Politikerne har ambitioner inden for området

I de kommende år kan tallene dog vende, da politikerne har sat et ekstra fokus på området. Så det i fremtiden kan komme til at hjælpe den danske økonomi, og der kan blive skabt arbejdspladser. Disse områder har Erhvervsminister Brian Mikkelsen ekstra fokus på, da han har en ambition om, at Danmark skal være en af de bedste lande, at starte og drive virksomhed i.

latest articles