spot_img
ForsidePolitikNy mulig vejafgift kan være i strid med EU

Ny mulig vejafgift kan være i strid med EU

Den danske regering, ønsker, i samarbejde med Dansk Folkeparti en ny vejafgift, som den man har i Tyskland. Den kan dog hurtigt blive taget af bordet igen, da den tyske model for vejafgift er kommet for retten i EU.

Tysklands naboer er imod den nye vejafgift

Tyskland oplever modstand, for deres nye vejafgifter, fra deres nabo Østrig som mener, at det strider imod EU reglerne. Østrig lægger specielt vægt på den mulige diskriminering af EU borgere, ved Tysklands indførelse af den nye vejafgift.

Tyskland mener ikke at deres nye vejafgift, er i strid mod EU reglerne. De afventer dog sagen, til den er kørt færdig nede i EU. Det er ikke kun Tyskland, som kan blive berørt af en mulig afvisning. Den danske regering afventer også dommen fra EU, da det kan ændre i planerne omkring en ny vejafgift.

Udlændinge skal betale for at køre i Danmark

Regneringen og Dansk Folkeparti, vil med deres nye vejafgift påkræve, at alle udlændinge skal betale afgift, lige så snart de kører ind i Danamark. Hvordan systemet præcis skal fungere, er ikke på plads endnu. De nævner dog, at de vil finde inspiration i den tyske model, som skal indsamle en stor mængde penge til den tyske stat.

Finansminister Kristian Jensen, udtaler til Ritzau: Vi laver den danske model ligesom den tyske model. Her betaler tyskerne 1.000 kroner, og får dem refunderet.

Valg af bil er afgørende

Finansministeriet, har skrevet i et notat, at den tyske ordning sker på bagrund af køretøjets brændstof. Der er derfor forskel på, om man kører i en Elbil, eller om man kører i en benzinbil.

Betaling af den mulige vejafgift er stadig ikke på plads, da der bliver kigget på forskellige løsninger. I den tyske model skal der være mulighed for at betale via en hjemmeside eller en applikation. Samme muligheder kan der også være på tale for den danske model.

latest articles