spot_img
ForsidePolitikMobilePay og Skat indgår samarbejde

MobilePay og Skat indgår samarbejde

Skattemyndighederne indgår nu strategisk samarbejde med MobilePay. Skattemyndighederne vil udvikle løsninger, der gør det let for både borgere og virksomheder at afregne skatten korrekt, når de f.eks. anvender en digital betalingsløsning som MobilePay.

Det er vist ingen hemmelighed, at danskerne i stigende grad foretrækker at anvende digitale betalingsløsninger. MobilePay står som den kronede konge i Danmark, når det kommer til digitale betalingsløsninger. 3,6 millioner danskere har installeret MobilePays mobilapplikation. Sammenlagt bliver der gennemført 200 millioner betalinger hvert eneste år via MobilePay.

Grundet den øgede digitalisering på betalingsområdet har skattemyndighederne set det som en nødvendighed med et strategisk samarbejde med MobilePay.

”Vi kan se, at digitale betalingsformer vinder større og større indpas hos danskerne. Den udvikling skal skattemyndighederne ikke vende ryggen, men derimod drage fordel af. Det er nemt og enkelt for både danskerne og myndighederne, hvis man med et enkelt tastetryk i fx MobilePay-appen kan sende oplysninger om indtægter direkte til skattevæsenet. Derfor er det gode nyheder, at MobilePay har takket ja til at samarbejde med os om at udvikle teknikken bag de her nye muligheder”, udtaler skatteminister Karsten Lauritzen.

Formålet med samarbejdet er ganske enkelt at gøre det lettere for borgere og virksomheder at afregne skatter og afgifter korrekt, når de digitale betalingsløsninger anvendes.

Skattemyndighederne har derfor iværksat udviklingen af en såkaldt API, som forhåbenligt vil være færdigudviklet i 2019. API’et vil også kunne integreres i andre digitale deleøkonomiske platforme og betalingsløsninger.

Skattemyndighederne vil selv stå for udviklingen af deres API, og MobilePay vil bidrage med viden og erfaringer om brugerinteraktion og anvendelse af den teknologi, som systemerne bygger på.

latest articles