spot_img
ForsideNyhederneAnmeldelse af McAfee som antivirusløsning

Anmeldelse af McAfee som antivirusløsning

Computere, mobiltelefoner og tablets. Vi anvender dem hele tiden i hjemmet, på arbejde og i det offentlige rum. Skærmene er vores kommunikationskanal ud til den store verden. En del af vores krop. Det er efterhånden nødvendigt at eje denne type udstyr, hvis man ønsker at leve i den vestlige verden. At vi er blevet så afhængige af elektronisk udstyr skaber højere krav til sikkerheden.

Når vi anvender mobiltelefonen til at betale i supermarkedet eller netbanken til at betale en faktura. Følsomme oplysninger kastes rundt på skærmen hver dag. Virus og spyware er de nye fjender i cyberspace. At være i sikkerhed for ikke at blive hacket og bestjålet kræver et godt antivirusprogram.

McAfee er et af markedets tilbud med hensyn til sikkerhedsproblemer. Et program til virksomheder og private brugere af devices som bl.a. computere, smartphones og tablets. Antivirusprogrammer findes i et stort antal. Det handler om at finde det rigtige på det store marked. Et godt antivirusprogram er et sammenspil mellem pris, behov for sikkerhed og nødvendig service. Følgende artikel er en anmeldelse af McAfee Antivirusprogram. Her på siden vil du finde fordele og ulemper ved at købe McAfee – vi garanterer, at du bliver klogere på detaljer og egenskaber ved et antivirusprogram. Kom i sikkerhed på den bedst mulige måde, når du surfer på internettet.

McAfee-brandet

På et marked fuld af udbydere, så er McAfee kendt for at være nem at bruge, et program med god kundeservice – samt fornuftige priser til ydelsen. McAfee kan bestemt siges at være et af de mere anerkendte produkter på markedet. Firmaet McAfee blev grundlagt i 1987. Siden sin start for tre årtier siden har omdømmet været solidt. Et omdømme som fører til, at virksomheden Intel opkøber McAfee i år 2010. McAfee har derpå, efter at være blevet overtaget af Intel, fået nærmest ubegrænset finansielle ressourcer til at forbedre deres produkter. McAfee har derfor siden 2014 været ét af de fem største antivirus-firmaer på markedet.

At McAfee holder 5,7 % af verdensmarkedet vidner om et solidt produkt. Det er mange enheder med beskyttelse fra firmaets produkter. Omvendt så peger enkelte tests i branchen på, at produkterne fra McAfee bør være i stand til stærkere real-time-beskyttelse. I forhold til firmaets økonomiske ressourcerum og markedsandel, så præsterer McAfees virusprogrammer kun en smule bedre end gennemsnittet. Lad os dykke ned i produktet, så vi kan blive klogere på konkrete fordele og ulemper. På denne måde kan du blive klogere på, om et McAfee antivirusprogram er et produkt for dig.

McAfees sikkerhedsprodukter – overordnet set

Alle virusprogrammer på markedet har fordele og ulemper. I forhold til fordele, så kan McAfee siges at være nem at installere og bruge i hverdagen. Programmet er gjort brugervenligt at arbejde med, så brugeren ikke behøver den helt store viden inden for antivirus-sikkerhed. McAfee oversætter det tekniske sprog til ord, som de fleste kunder kan forstå. Det er ligeledes en fordel, at programmet gør det simpelt at ændre indstillinger. McAfee skaber gennemsigtighed og enkelhed som program på din enhed.

Fordelen ved McAfees antivirusprogram er derfor fuld beskyttelse i dine daglige gøremål. Programmet er nemt at anvende både ved installation og brug i almindelighed. McAfee-produkter har på samme vis også en fordel ved, at kunden har mulighed for at få penge tilbage i de første 30 dage. Kunden kan med andre ord prøve produktet af i en måneds tid og teste, hvorvidt programmet passer til pågældendes behov. Værdien af produktet kan vurderes til over gennemsnittet i sammenligning med markedet.

Omvendt så er ulemperne ved McAfee, at prisen for produkterne er over gennemsnittet. At McAfee har et omdømme for markedets bedste algoritmer er et stort plus. Prisen for sikkerhed kan i mange tilfælde være for høj for kunden. Kvaliteten er uden tvivl noget af det bedste. Muligheden for at tilkoble flere enheder på én licens er samtidig en væsentlig fordel. Med hensyn til ulemper, så kræver et McAfee antivirusprogram en del flere ressourcer fra pågældende enhed end andre på markedet. McAfees kvalitet og service kommer med en omkostning i form af plads og brug af din enheds processor.

Brugerflade og installation

Som nævnt ovenfor, så er brugerhjælp og programmets simpelhed én af de helt store fordele. Siden 2017 har McAfee investeret meget i at gøre sit program hurtigere, mere intuitivt og nemmere at overskue. Forbedringer som både er udviklet til brugere af Windows og Mac. Programmets opbygning på din enhed gør, at brugeren ikke skal lede efter funktioner. Programmets funktioner er således samlet og kan nemt tilgås ved få klik. McAfee kan siges at få gode point for deres brugervenlighed og simplicitet.

Et antivirusprogram fra McAfee hentes online ved at oplyse den licenskode, som brugeren modtager efter betaling af produktet. Programmet downloades med tilhørende guide. Simpelt og nemt. McAfees program er stort og kan derfor tage noget tid at installere på især ældre enheder. Installationen er overordnet set, som sagt ovenfor, blevet positivt bedømt af brugerne på nettet. Man behøver derfor ikke at frygte tekniske komplikationer ved processen.

McAfee til privatbrug og erhverv

McAfee antivirusprodukter er generelt et stærk tilbud til hjemmet eller virksomheden. McAfee har både kunder i små og store virksomheder. Licensen for køb af et antivirusprodukt kan nemlig frit deles til flere enheder under samme tag. McAfee er på den måde ideel for virksomheder eller til dig med familie i hjemmet, da du kun behøver at købe én gang. McAfee tilbyder i forlængelse af det, at brugeren kan implementere bl.a. forældrekontrol eller blokere spam på e-mailadressen. Praktisk til kunden med omskiftelige behov, som f.eks. en virksomhed eller børnefamilie.

McAfees antivirusprogrammer er både for kunder med Windows, Mac og Android. Alle kunder på markedet kan dermed få glæde af produkterne fra McAfee. Produktet indeholder scanninger af al kommunikation ind og ud af din enhed. McAfee scanner bl.a. for USB-stik og filer, du downloader fra nettet. Real-time antivirus med egenskaberne til at finde spyware, orme, trojanske heste og spam. Trusler som alle med computere og mobiltelefoner kan risikere at støde på i deres omgang med internettet. Men hvordan klarer McAfee sig i markedstest med hensyn til præstation og pålidelighed?

Kan McAfee levere sikkerhed med troværdighed?

Troværdighed er den øverste dyd, når det kommer til sikkerhed af elektronisk udstyr. Antivirusprodukter har som hovedregel på markedet to egenskaber, som skal være i orden. For det første så skal produktet være i stand til at køre regelmæssige scanninger af enheden, uden at brugeren manuelt skal gøre en indsats. For det andet, så bør antivirusprodukter være i stand til at beskytte brugerens enhed i real-time. Det er f.eks., når brugeren downloader filer fra nettet. Spyware og trojanske heste bør derfor altid findes i situationer som disse. Spørgsmålet er så, om McAfee er et troværdigt sikkerhedsprogram for brugeren?

Undersøgelser af produkterne fra McAfee er blevet lavet af tredjeparts-virksomheder på markedet. Anmeldelsen beror derfor på objektive data og resultater uden for McAfee – på den måde kan forbrugere opnå det præcise billede af produktets præstation.

AV-Comparatives er en af de mest troværdige anmeldere af antivirusprodukter på markedet. Rapporter fra denne tredjeparts-virksomhed viser, at produkterne fra McAfee præsterer godt i traditionelle antivirus-tests. Omvendt så klarer programmerne fra McAfee sig knap så godt med hensyn til real-time services. Produkterne er bagud i forhold til andre store udbydere på markedet. McAfee præsterer kun gennemsnitligt med hensyn til real-time scanning. Dog ikke at forglemme, at egenskaberne ved programmet på mange måder stadig er stærke i sammenligning med produkter fra andre udbydere.

Produkterne fra McAfee har i lang tid været tynget af et omdømme af inkonsistens. En vigtig observation fra tests af tredjepartsfirmaerne. AV-Comparatives rapporterer ofte resultater fra fem uafhængige tests af et givet produkt. Data i disse tests har vist, at McAfee i enkelte tilfælde kun har 99,6 % i sammenligning med andre firmaer tættere på 100 %. Konsistens i scanninger er en betydelig faktor, når man vælger antivirusprogram. På den måde kan man som bruger vide sig sikker i alle foretagender. McAfees præstation er meget svingende på netop det punkt.

Flere karakterer til McAfee

Produkterne fra McAfee har været igennem en betydelig udvikling i forhold til præstationer med bl.a. malware, ransomware og phising. Inden for de seneste år har McAfees produkter indtjent flotte resultater på præstationer med hensyn til malware. Evnen til at spotte potentielt farlige hjemmesider, når brugeren surfer rundt. McAfees teknologi er dermed blevet én af de bedste på markedet.

Ransomware er en mindre applikation, som installeres på en given enhed uden brugerens godkendelse. Ransomware kan herfra enkryptere alle dokumenter og filer, som applikationen finder. Opgaven for virusprogrammer er at spotte disse potentielt skadelige applikationer, før at de gør skade på enheden. AV-Comparatives rapporterer, at McAfee ikke præsterer godt med hensyn til denne type fjende. McAfees program var ud fra testen ikke i stand til at se potentielle trusler. Omvendt vil McAfee på samme måde som andre firmaer være i stand til at opdage skadelige applikationer, når den begynder at arbejde på enheden.

Begrebet phishing hentyder til hackere, der forsøger at snyde brugeren af en enhed til at logge ind på falske efterligninger af hjemmesider. Herfra kan phishing-hackeren begynde at bruge login-oplysninger, som brugeren har indtastet på enheden. Det kan i sidste ende gå ud over bankkonti eller ende i ID-tyveri. McAfees program viser her en overnormal evne til at spotte malware-hjemmesider – farlige URLs. McAfees produkt fik en topscore i testen, hvor omkring halvdelen af markedets programmer normalt ikke kan spotte faren. Et vigtigt resultat for McAfee. Overordnet set viser McAfee dog varians i sin måde at præstere overfor diverse trusler. En vigtig faktor med hensyn til, hvilke trusler som brugeren har behov for at sikre sig mest overfor.

En kommentar til support og kundeservice hos McAfee

En vigtig egenskab for antivirusprogrammer er support og kundeservice fra firmaet bag. Brugeren køber en beskytter for sine personlige filer og dokumenter. Et ansvar gives til en anden part – kommunikation mellem bruger og firma er derfor essentielt for en vedvarende relation. Muligheden for hurtig assistance, hvis uforudsete hændelser skulle opstå i forhold til sikkerhed.

I den forbindelse tilbyder McAfee svar på ofte stillede spørgsmål. Hjemmesiden indeholder en stor base for viden med hensyn til produkter fra McAfee. Viden og svar som kan løse mange problemer, uden at du som bruger behøver direkte kontakt med selskabet. McAfee tilbyder dog også live-chat samt kontakt på telefon og e-mail. Virksomhedens service er altid åbent for sine brugere, så at du altid kan komme igennem. Generelt bliver McAfees kundesupport givet høje karakterer af sine brugere. Brugere af McAfee peger især på graden af professionalisme, venlighed og villigheden til at række ud.

McAfee tilbyder også ekstra support på sidelinjen af den basale chat-service. F.eks. kan kunden tilkøbe yderligere udbedring af malware, der slipper forbi programmets scanning. Et hold af specialister fra virksomheden vil udbedre skaden for et fast beløb. Finder virksomhedens it-specialister ikke malwaren, da vil kunden få pengene retur.

Kunden har ligeledes mulighed for at tilkøbe tune-ups for sin enheder. Det kan være et tiltrængt problem, hvis de fryser eller kører meget langsomt generelt. McAfees serviceteam kan på samme vis tilbyde at forbedre performance på kundens pågældende enheder. At fjerne unødvendige programmer kan oftest være løsningen i dette tilfælde. Kundens browser vil på samme vis blive optimeret til at præstere bedre og hurtigere. Vedvarende tests og automatiske oprydninger installeres på enheden. En service fra McAfee, der kan fås som enkelte services eller helårsservice.

Opsummering

McAfees produkter har både fordele og ulemper, som alle andre af markedets udbydere. McAfee brillerer med hensyn til enkelhed, brugervenlighed samt vedvarende support og hjælp. McAfees programmer gør det generelt godt i de fleste test indenfor de senere år. Omvendt er McAfees produkter en smule dyrere end andre af markedets udbydere. Det kan potentielt skræmme mange kunder væk.

At licenser fra McAfee kan deles til flere enheder, er dog en faktor, der kan bløde op for denne observation. McAfees programmer havde en tendens til at variere i performance. Programmerne var f.eks. ikke 100 % pålidelige i forhold til ransom- og malware på internettet. Evnen til at spotte potentielt farlige applikationer installeret på computeren. Overordnet set er McAfee en af markedets fem største udbydere med god grund. Brugere online er generelt tilfredse med virksomhedens programmer. At firmaet tilbyder 30 dages prøveperiode på produktet bør ikke forhindre, at flere kunder testede det på egne enheder.

Prøv selv for at se, hvorvidt du er enig i ovenstående anmeldelse og information om antivirusprogrammer fra McAfee.

Kilde: https://www.mcafee.com/da-dk/index.html

latest articles