spot_img
ForsideNyhederne5 gode tips til dig som skal på din første forretningsrejse

5 gode tips til dig som skal på din første forretningsrejse

Har du scoret det fedeste job i dit liv? Måske, er du helt nyansat i en virksomhed, som har internationale forbindelser, som du måske står og skal have et møde med eller andet arbejdsrelateret. Det betyder måske, at du skal på din allerførste forretningsrejse i et andet land. Det er sikkert enormt spændende for dig, men måske også lidt overvældende, hvis det er første gang. Du står måske og skal afsted på egen hånd, som repræsentant for det firma du arbejder ved. Det kan derfor være en god idé at have nogle gode råd med sig i baghovedet. Læs med her.

1. Hvilken type rejse er det?

Der kan selvfølgelig være forskel på, hvad formålet er med rejsen og, hvad du skal foretage dig. Måske, skal du ud at skabe nye forbindelser eller kunder. Måske skal du afsted for at vedligeholde et nuværende forretningsforhold. Uanset, hvad så står du som repræsentant, og derfor er det selvfølgelig heller ikke lige meget, hvilket indtryk og image du udtrykker og giver, når du er afsted.

2. Pakkelisten

Selvom det måske er en kort tur på måske et par dage eller mere, er der selvfølgelig stadig nogle ting som er relevante at have med. I forretningsøjemed, er det naturligvis enormt vigtigt, at du har pakket alt det som er vigtigt i forhold til dette. Måske, er der nogle vigtige dokumenter som skal med. Ellers, er det vigtigt at du er professionel og velforberedt med alle de nødvendige ting og sager i forbindelse med forretningsmødet. Derudover, kan du måske også overveje at købe et

forudbetalt simkort, hvor du kan bruge data i f.eks. EU. Det kan nemlig også være relevant at være sikker på, at du har forbindelse på rejsen. Udover pakkelisten i forhold til arbejdet, så skal du selvfølgelig også huske de personlige ting, som er relevante når man er ude at rejse.

3. Styr på forsikringen

Når man rejser ud på en erhvervsrejse, er det vigtigt at være sikker på, at man har en rejseforsikring som dækker i forhold til sådan en type rejse. Og lige præcis dér, er en erhvervsrejseforsikring relevant at have med sig.

4. Styr på rejsen

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du har helt tjek på, hvor du skal hen når kommer til destinationen. Måske, har du flere møder eller andet forretningsrelateret planlagt og derfor er det vigtigt at være organiseret. Altså, sørg for at have styr på kalenderen og de forskellige adresser. Derudover, er det også relevant at vide, hvor du skal bo hvis du har en overnatning eller flere. En forretningsrejse, kan være udmattende, og derfor er det også vigtigt at få en god søvn, når muligheden byder sig.

5. God skik og kulturforskelle

Det er yderst vigtigt, at man sætter sig godt ind i, hvordan kulturen er i det land man rejser til. Der kan være store forskelle fra hvad man kender herhjemme fra. Derfor, er det vigtigt at man respekterer de skikke som der gør sig pågældende i landet. Vær åben og respektfuld, samt vis manerer på destinationen.

latest articles