spot_img
ForsideNyhederneSociale møbler skaber autentiske relationer

Sociale møbler skaber autentiske relationer

Socialt samvær er digitaliseret

I disse digitaliserede tider foregår alt næsten online. Vi dater online, vi er sammen med vores venner online, vi shopper online og vi bruger i det hele taget en stor del af vores vågne tid med næsen rettet mod skærmen og det skarpe LED lys.

Når det sociale samvær bliver digitaliserede, er risikoen, at relationer forbliver overfladiske og uden betydning. Vi lærer aldrig hinadens sande jeg at kende, da det hele er iscenesat og poleret på overfladen, når vi drager ind i internettets univers.

Teknologien som skal gøre vores verden bedre og nemmere, har sine begrænsninger. Alt bør ikke digitaliseres blot fordi det kan. Problematikken opstår virkeligt, når det digitale bliver styrende, og det analoge kommer i anden række. Risikoen hvad angår det sociale, er at fremtidens generationer bliver socialt hæmmede, og ikke formår at slå til og indgå i samarbejde og socialt samspil med andre mennesker.

Et modstykke til de sociale medier

Virksomheden TimberNest har skabt et modstykke til de sociale medier. Virksomheden vil udfordre måden vi er sociale på i nutidens samfund. Det gør de ved at designe møbler, der automatisk lægger op til autentisk og kreativt samspil mellem mennesker.

Virksomhedens kronjuvel er socialt møbel, som bærer samme navn som virksomheden selv. Det sociale møbel kan karakteriseres som en form for gyngende bænk.

Når man sidder i en TimberNest, sidder man ansigt til ansigt. Det skaber mulighed for dialog og nærkontakt. Bænkens vippefunktion gør det muligt, at påvirke den anden, ved at sætte møblet i bevægelse. Det fungerer som en god icebreaker, og skaber en god stemning.

Produktet er dansk design, produceret af danske materialer i Danmark.

Byrumsinventar med et socialt perspektiv

Odense Kommune valgte i slutningen af 2017 at købe 6 TimberNest, og anvende dem som fællesskabende byrumsinventar.

De sociale møbler blev en del af projektet “Sammen om centrum”. Møblerne står derfor rundt omkring i Odense bymidte med det formål, at skabe et tæt sammenhold mellem byens borgere.

TimberNest har mange anvendelsesmuligheder, det er ikke kun som fællesskabende byrumsinventar, at TimberNest gør det godt. Flere virksomheder, festivaler og private kan også se potentialet i de innovative møbler.

latest articles