spot_img
ForsideNyhederneSådan får du gang i din blog

Sådan får du gang i din blog

Annoncørbetalt indhold

Har du en lille iværksætter gemt i maven, eller har du bare lyst til at dele ud af dine tanker? Som blogger har du rig mulighed for at dele din passion med andre mennesker, og er du dygtig til at markedsføre din blog, så kan du faktisk også gå hen og tjene en god skilling på din egen hobby.

Har du styr på det tekniske?

Det er ganske billigt at komme i gang med din egen blog, og har du en lille smule teknisk snilde, kan du klare det meste selv. Du bør som udgangspunkt købe dit eget domæne og installere en WordPress-side, hvorfra du kan uploade dine blogindlæg.

Et domæne er ganske billigt at erhverve, og du betaler som udgangspunkt ikke mere end et par hundrede kroner om året for at have domænet. WordPress er helt gratis at downloade, men du skal dog i langt de fleste tilfælde smide penge efter de forskellige plugins, dertil bør du også investere i et Premium-tema, hvis du gerne vil have et mere professionelt look.

Opstartsomkostningerne er således ikke særligt store, og har du alligevel behov for en form for finansiering, kan et lån på 5000 kr. fra f.eks. KreditNU få dig i gang billigt. KreditNU’s lån er uden månedlige renter, og så koster det dig knap 630 kroner at låne 5000 kroner i et år.

Hvad vil du gerne skrive om?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du gerne vil skrive om – i hvert fald hvis du gerne vil have læsere ind på din side. Er det en madblog? En livsstilsblog? En modeblog? Eller noget helt andet? Konkurrencen kan nemlig være benhård på Google, alt efter hvilken type blog du vælger at lave. Er du f.eks. et madøre uden lige, og elsker du at dele ud af dine lækre opskrifter? Så kan du forvente en masse konkurrence på nettet, for madopskrifter er et stort hit på nettet – og med konkurrenter som f.eks. Valdemarsro, som har oparbejdet et stort blogunivers, må du forvente, at der skal skrives en del, hvis du gerne vil opnå gode organiske placeringer. 

Kan du tjene penge på din blog?

Ifølge webmediet Trendsonline kan du faktisk godt tjene penge på din blog, men det kræver først og fremmest, at du har fået skabt et univers og en trofast følgerskare. Det kan være en stor opgave at skulle markedsføre sin blog, og gør du det først og fremmest for at tjene penge, skal der virkelig en del knofedt til og et fornuftigt budget. Omvendt gør du det af ren passion, er det bare med at skrive løs og kæle for detaljerne med flotte billeder og videoer. Og er dit indhold helt fantastisk, så kommer følgerne lige så stille af sig selv, hvis du er flittig med at dele dine indlæg på de sociale medier.

Og så er der vist ikke andet end at sige – held og lykke med dit nye blogeventyr!

latest articles