spot_img
ForsideNyhederneSådan får din virksomhed den flotteste græsplæne i branchen

Sådan får din virksomhed den flotteste græsplæne i branchen

Der kan være mange ting, man gerne vil gøre noget ud af, når man har en virksomhed. Udover sine kernekompetencer, og det man kan tilbyde kunderne, er der mange flere elementer, hvor man gerne vil give et godt indtryk overfor kunder, leverandører, samarbejdspartnere, og hvad det ellers måtte være. Det kan være alt fra lækre kontorbygninger og kontorinventar. Man skal dog også huske sine udendørsarealer.

Det er oftest det første, dine gæster ser, og det er derfor allerede her, du skal gøre et godt førstehåndsindtryk. Har du græsarealer, er det vigtigt, at de er godt plejet for at give et godt indtryk, men hvordan får du en flot græsplæne? Vi giver dig her gode råd til, hvordan du plejer din græsplæne og får den flotteste græsplæne i branchen.

 

Få en flot plæne ved at slå græsset rigtigt

En græsplæne kræver, at den bliver slået en gang imellem. Ellers vil den vokse sig vild og voldsom, og det er bestemt ikke noget kønt syn eller for den sags skyld et godt indtryk at give, når nogen kommer på besøg i din virksomhed. Det vil virke voldsomt, og mange vil måske overveje, om I overhovedet er gode til det, I laver, hvis I ikke engang kan finde ud at tæmme jeres græsplæne. Det mindste I kan gøre, er derfor at slå græsset regelmæssigt.

Hvis I gerne vil have græsplænen rigtig flot, kan I gøre lidt ekstra ud af græsslåningen. Det behøver dog ikke at være voldsomt krævende. Det handler typisk om, hvor meget i slår græsset. Slår i græsplænen med en græslængde på 5 centimeter, kan I få en rigtig skøn og flot grøn plæne.

For at I får slået plænen flot, er det en god idé at investere i en god græsslåmaskine. Der er selvfølgelig forskellige behov, alt efter hvor stor græsplænen er. Forbrugsguiden har samlet en test af en masse forskellige græsslåmaskiner, hvor der er noget til forskellige behov. Du kan blive klogere her. Der kan du finde inspiration til, hvilken model du skal vælge.

 

En gang imellem skal der gødning til

Det er ikke altid nok at slå græsset med jævne mellemrum. Nogle gange skal der lidt ekstra til, for at din græsplæne står knivskarpt. Der er flere forskellige gode ting, du kan gøre for din græsplæne. Du kan blandt andet give den gødning. Gødning er med til at give den en flot mørkegrøn farve, der emmer af en sund græsplæne. Derudover bliver din græsplæne faktisk også sundere af gødning, da den bliver mindre modtagelig over for ukrudt i plænen.

Der er forskellige måder at gøde på, og det er op til dig, hvad du foretrækker. Der er både mulighed for kunstig gødning og organisk gødning. Kunstig gødning skal bruges nogle gange om året, hvis du gerne vil have en flot og sund plæne, hvorimod organisk gødning kan bruges en enkelt gang om året.

Uanset hvilken måde du gør det på, er det vigtigt, at du gør det, når græsset er tørt. Ellers vil det ikke have den forventede virkning. Derudover er det en fordel at gøre det, lige inden det skal regne, da det får den bedst mulige virkning på den måde.

 

Mon din græsplæne har brug for kalk?

Udover traditionel gødning, kan en græsplæne også have brug for kalk. Dette afhænger af surheden i græsset – altså hvilken pH-værdi de har. Din græsplæne skal helst have en neutral pH-værdi, hvilket er 7. hvis din græsplæne ser en smule trist ud, kan det være, fordi den mangler kalk. Når plænen får en neutral pH-værdi, kan den nemmere udnytte næringsstofferne i jorden, hvilket giver en flottere og sundere græsplæne.

Hvis din græsplæne skal have kalk, skal den helst have det i foråret mellem marts og maj. Det kan eventuelt være nødvendigt at give den igen i sensommeren, men det er en vurderingssag. Ligesom med gødning, er det en god idé at gøre, lige inden det skal regne, da det giver den bedste virkning.

 

Plej den efter årstiden

Det varierer meget, hvordan du skal pleje din plæne alt efter, hvilken årstid man befinder sig i. Den eneste årstid, hvor en græsplæne ikke kræver nogen pleje, er selvfølgelig om vinteren. Jorden og græsset er typisk frosset, og der er ikke rigtig nogen vækst, du skal holde ved lige med en græsslåmaskine. De andre årstider kræver dog noget arbejde for at holde græsplænen flot og velplejet.

Om foråret er det især vigtigt, at man får livet græsplænen op fra sit vinterhi uden at ødelægge den. Det betyder, at især den første klipning er meget vigtig. Her skal du ikke slå den alt for kort. Det kan ødelægge plænen og dens vækst. Derudover er det en god idé at fjerne alle de døde organiske materialer fra plænen, da det giver et bedre grundlag for at komme stærkt tilbage fra vinteren.

Når det bliver sommer, skal du slå den jævnligt – og hold dig gerne til de 5 centimeter. Både i forårs- og sommerperioden kan der være behov for gødning. Når det bliver efterår, er det en god idé at lade græsset gro lidt ekstra, lige inden det bliver vinter. Det gør det svært for mos at finde vej til græsplænen vinteren over. Derudover er det ikke noget problem at lade det slåede græs eller blade ligge på plænen vinteren over, da det er med til at give gode næringsstoffer til græsplænen – selv i de kolde tider som vinteren byder på. Vil du gerne vide mere om, hvordan du får en flot og sund græsplæne ved din virksomhed, har Forbrugerrådet Tænk lavet en god guide. Læs guiden her.

latest articles