spot_img
ForsideNyhederneHar du med en startup at gøre? Få 3 gode råd her

Har du med en startup at gøre? Få 3 gode råd her

Hvis du enten selv har været med til at bygge en startup op, eller du arbejder i en, kender du nok til, at alt er lidt anderledes end ved større og traditionsrige virksomheder, hvor der i højere grad er faste rutiner og mange flere medarbejdere. Ikke desto mindre er der mange ting, der kan hjælpe din startup, og her får du gode råd til både opstart og drift.

Hvilken type startup er du engageret i?

Tendensen det seneste årti har været, at der kommer flere og flere startups i Danmark. Dette kan ses på antallet af nye CVR-numre, der registreres hvert år. Økonomien går godt, og arbejdsløsheden er lav, og alt dette er med til at præge den optimisme, der gør, at flere tør kaste sig ud i et iværksættereventyr.

Der er utallige typer startups, der går i luften hvert år. Det kan være inden for mad og gastronomi, håndværk og byggefirmaer, IT- og datadrevne virksomheder, digitale konsulenthuse og bureauer. Listen er lang, og derfor er det også forskellige faktorer at være opmærksom på afhængig af den type virksomhed, som du er tilknyttet.

Fælles for dem alle er, at pengene i starten oftest er små, og der søges efter investeringer og kapitalindsprøjtninger, hvis ambitionerne er store.

Bogføring er et nødvendigt onde

Lige meget hvilken type startup du er i, skal der holdes også med indtægter og udgifter. Der skal altså laves bogføring på den ene eller den anden måde, om man vil det eller ej. For nogle mennesker er det fantastisk at sidde at nørde tal og holde styr på fakturaer.

Der er dog også mange, som slet ingen interesse har i det og egentlig helst vil slippe for det. Hvis du er en af den, kan du med fordel få et regnskabsprogram, hvor du skal stå for så lidt af bogføringen som muligt.

Det er faktisk muligt blot at skulle sende informationer videre og ikke skulle sidde med det store arbejde selv. Hos meneto.com tager de sig af alt din bogføring, så du kan fokusere på din kerneforretning.

Er du selv jurist?

I forbindelse med stiftelse af et selskab er der også en lang række juridiske faktorer, du skal forholde dig til. Skal du have et ApS eller et IVS, og hvordan får man lige et CVR-nummer? Det kan være svært at holde styr på alt dette og sætte sig ind i det.

Hvis du selv er jurist, advokat eller har haft med jura at gøre, kan du helt sikkert godt selv varetage nogle af disse opgaver. Men for langt de fleste er jura ikke så let at gå til, da de mange paragraffer og love godt kan virke overvældende for mange.

Hvis du godt kunne tænke dig at få hjælp til forskellige juridiske opgaver eller måske få en fast advokat tilknyttet din startup, så kan du få 3 tilbud og vælge den bedste hos juf.dk.

Omgivelser kan give øget motivation

Måske er din startup en enkeltmandsvirksomhed, og du har måske mulighed for at arbejde derhjemme og ikke have et kontor. Dog er der flere medarbejdere i langt de fleste startups, da man ofte er flere om at stifte det.

Selvom ens kontor ikke er ret stort, er det stadig vigtigt at have nogle gode kontormøbler. For det første er det vigtigt rent ergonomisk, at man sidder godt og har en fornuftigt arbejdsstilling. Det nytter altså ikke noget at sidde i en dårlig stol dagen lang, da dette kan påvirke din krop.

Derudover kan det også bidrage til en øget motivation, hvis indretningen af kontoret er flot, kreativ og spændende. Det gør altså noget ved ens tanker og evne til at koncentrere sig og få nye idéer, hvis der er lidt liv der, hvor man sidder og arbejder. Hos office2go.dk finder du flotte møbler, der også er til at betale.

latest articles