spot_img
ForsideNyhederneDerfor skal du lukke dit IVS hurtigst muligt

Derfor skal du lukke dit IVS hurtigst muligt

Dette indhold er sponsoreret

En lovvedtagelse som mange overser, har stillet krav om, at alle virksomheder af typen IVS, iværksætterselskab, skal lukkes eller omdannes med deadline snart.

Folketingets vedtagelse

I 2016 lavede Folketinget nemlig en lovændring, der indebar at virksomhedstypen IVS er for risikabel og for dårlig en forretning for staten at have kørende.

Beslutningen blev nemlig taget ovenpå, at det en analyse fra Erhvervsstyrelsen viste, at IVS var højt udsat for svig.

Et iværksætterselskab kan nemlig fungere som et holdingselskab. Det vil sige, at en ejer af et IVS kan være med til at stifte et andet iværksætterselskab, som så kan virke som driftsselskab. Og en af fordelene ved holdingselskab er jo som bekendt, at der skattefrit kan udnyttes udbyttet fra driftselskabet til holdingselskabet. Og problemet var yderligere, at et IVS kunne stiftes med en selskabskapital på blot 1 krone.

Derfor vedtog Folketinget, at alle virksomheder af typen IVS skal omregistreres eller lukkes.

Tanken om ‘luk IVS selskab’ kan virke voldsom, men staten mistede simpelthen for mange penge i skattekassen. Derfor skal alle IVS omregistreres til en anden selskabstype senest den 15. april 2021. 

Det er meget vigtigt, at denne deadline overholdes, for ellers er der nemlig den konsekvens, at din virksomhed kan blive tvangsopløst.

Hvordan kommer jeg videre?

Heldigvis er det gratis at foretage en omregistrering hos Erhvervsstyrelsen. Det er nemlig helt frit for gebyrer i Danmark, og når du er i gang, kan Erhvervsstyrelsen også hjælpe dig med din vedtægtsjustering, som ligger naturligt i forbindelse med denne omregistrering.

Når du skal omdanne og omregistrere din virksomhed, gælder nogle krav. Det første krav er, at det kræves, at du har en kapital i selskabet på minimum 40.000 kroner. Denne kapital kan konstateres af flere veje, mest typisk gennem en klassisk balanceopgørelse. 

Juridiske krav

Udover det økonomiske aspekt, er der også nogle lidt mere juridiske og tekniske krav til en omdannelse. Beslutningen om omdannelsen skal rent juridisk finde sted på en generalforsamling. Det kræver nemlig, at en officiel generalforsamling erklæres startet, og herefter skal der stemmes. Ved generalforsamlingen skal der stemmes om, hvorvidt medlemmerne af bestyrelsen er enige eller uenige i forslaget. Forslaget kræver en opbakning der svarer til 2 ud af 3 stemmer. 

Det kan virke lidt mærkeligt, eftersom de fleste iværksætterselskaber drives af en enkeltperson. Men her skal du simpelthen bare selv stemme for, og så er det forslag vedtaget.

Allersidst er det også vigtigt, at du husker, at der skal udarbejdes en erklæring om, at du i dit selskab kan stille med minimumskravet til kapitalen i selskabet – på de 40.000 kroner. Dette kan du ikke gøre selv. Som det eneste punkt på dagsordenen kræver det nemlig en udefrakommende. Det er nemlig en vurderingsmand som skal være uvildig, som skal foretage dette. Denne person er ofte en revisor.

Når du har gennemført alle disse steps, er dit IVS klar til lukning eller omregistrering. Husk at gøre det inden den 15. april 2021!

latest articles