spot_img
ForsideNyhederneFå glade medarbejdere på arbejdspladsen

Få glade medarbejdere på arbejdspladsen

Glade medarbejdere er vigtigt – ikke kun for medarbejderne selv, men også for selve virksomheden og deres endelige produkt. Glade og engagerede medarbejdere skaber nemlig bedre resultater i sidste ende. Der er mange faktorer, der spiller ind, når det gælder det at få glade medarbejdere. Det handler både om god ledelse, bedre samarbejde kollegaerne imellem og generelt god stemning på og uden for arbejdspladsen. Men det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, hvis man gerne vil have endnu mere engagerede medarbejdere. Derfor har vi her samlet nogle råd til, hvordan man kommer i gang.

Få gladere medarbejdere med teambuilding

En helt oplagt måde at skabe glæde og engagement hos dine medarbejdere er også at skabe et fællesskab uden for arbejdspladsen. Det kan man blandt andet gøre gennem forskellige teambuilding aktiviteter. Teambuilding er med til at styrke samarbejdet og fællesskabet mellem både medarbejdere og ledere, hvilket kan føres med over i jeres arbejdsopgaver. Hvis du leder efter teambuilding København, er Midgaard Event helt oplagt. De har flere former for teambuilding events – herunder blandt andet et Escape Room, som man kan booke til sin virksomhed. Her kan man opleve et veludviklet koncept, som kan motivere og udvikle medarbejderne på jeres arbejdsplads. Et Escape Room kan samtidig skabe entusiasme og forny energien, hvilket også er vigtigt i forhold til engagementet, og det kan føres videre, når I kommer tilbage til arbejdet.

Et Escape Room er helt ideel som teambuilding aktivitet eller en anderledes konferencedag for din virksomhed. De forskellige Escape Rooms er specielt designet til at øge samarbejde og få deltagerne til at kommunikere sammen. Det er med til at øge holdkemien, vise styrker og svagheder fra dine medarbejdere og få afprøvet kommunikationen mellem jer. Det er altså en måde at få både den generelle stemning, samarbejde og fællesskab forbedret på en sjov og anderledes måde. Og alle disse kvaliteter kan tages med direkte tilbage på arbejdspladsen, fordi medarbejderne kan føle en helt ny form for engagement. Dette engagement opstår også, fordi der sker et afbræk i rutinen med denne form for events.

Ros og giv feedback

Glade medarbejdere kommer dog ikke kun af at lave sjove aktiviteter uden for arbejdstiden. Det handler også om at blive værdsat for det arbejde, man laver. Derfor er der to meget vigtige ting, du som leder kan gøre; nemlig at rose og give dine medarbejdere feedback på deres arbejde. Ros og anerkendelse er opmuntrende og giver positive følelser. Derfor kan det være en fordel at rose din medarbejder for konkrete opgaver, som han/hun har løst på en god måde. På den måde føler medarbejderen sig værdsat, og der opstår igen et større engagement. Du skal også løbende tilbyde løbende feedback. Det skal ikke kun være til den årlige MUS-samtale, men gør det løbende, når der opstår en situation, som er passende for feedback. Det kunne igen også hænge sammen med rosen.

Det vigtigste i forhold til at få glade medarbejdere er altså at give noget igen som leder. At gøre sådan, at din medarbejder føler sig værdsat. På den måde kan du skabe engagement og arbejdsglæde på en meget nem og ligetil måde.

latest articles