spot_img
ForsideNyhederneUndgå, at dine penge mister værdi: Sådan investerer du bedst

Undgå, at dine penge mister værdi: Sådan investerer du bedst

Har du en god sum penge stående i banken på en opsparingskonto? Så er det måske på tide at sætte dem i spil. Når dine penge bare står i banken, bliver de nemlig mindre værd. Læs videre og find ud af hvorfor – og bliv klogere på, hvordan du får mest muligt ud af dine penge.

Derfor mister dine penge værdi

Den du nok har hørt mest on for nyligt, er negative renter. Tidligere fik du faktisk et lille afkast, når du havde dine penge stående i banken – men dette er dog slet ikke tilfældet mere. Negative renter er nemlig i løbet af de sidste par år blevet en fast del af næsten alle de danske banker. Det betyder helt enkelt, at det koster dig penge at have penge. Det kan simpelthen ikke betale sig for banken at opbevare dine penge, så du får nu lov at betale for det.

En anden grund til, at dine penge mister værdi, hvis de bare står, er inflation. Inflation er et begreb, der helt kort beskriver, at valuta mister værdi. Det vil altså sige, at varerne, du køber, bliver dyrere. Inflation forekommer blandt andet, når der tages specifikke finansielle beslutninger – såsom når der foregår for meget handel med udlandet eller føres en ekspansiv finanspolitik.

Begynd på aktieinvestering

En måde, du kan sikre dine penge mod både negative renter og inflation på, er gennem aktieinvestering. At investere i – eller opkøbe – aktier kan nemlig sikre dig, at dine penge følger med inflationen og altså ikke mister værdi. Samtidig undgå du selvfølgelig de negative renter hos bankerne.

Der er flere måder at investere på, og de forskellige typer investeringer passer til forskellige mennesker. Hvis du blot ønsker at undgå, at dine penge mister værdi, bør du kigge på at investere i fonde. Fonde gør nemlig alt arbejdet for dig. En fond bruger pengene fra deres investorer og placerer dem i mange forskellige virksomheder, hvorved du er meget mere sikker på ikke at miste dine penge i en eventuel nedtur.

Du kan selvfølgelig også investere i individuelle virksomheder, hvis dette virker mere overskueligt for dig. Det kræver måske en smule mere arbejde at holde ved lige, men det er bestemt overskueligt. Samtidig vil du kunne se dine penge vokse dag for dag. Hvis du ønsker at komme i gang med at investere, kan du finde gode råd til at hjælpe dig på vej lige her.

Giv kryptovaluta en chance

Hvis aktier ikke virker som noget for dig, lyder kryptovaluta nok også ret skræmmende. Men det behøver det faktisk slet ikke at være. Kryptovaluta fungerer i brede træk ligesom helt almindelig valuta såsom en dansk krone – kryptovalutaen er bare ikke bundet til de traditionelle banker. Værdien på denne type valuta ændrer sig noget hurtigere, fordi den netop ikke er bundet op på noget udover brugerne, der benytter sig af valutaen. Lær at investere i kryptovaluta her.

En taktik, du kan benytte dig af, hvis du ønsker ikke at betale negative renter, er bare at opkøbe kryptovaluta og have det stående, ligesom du ville have dine penge i banken. Hvis du gerne vil forøge din formue yderligere, kan du også forsøge at købe, bytte og sælge dig frem til en fortjeneste. Der er rigtig mange, der tjener millioner på at gøre netop dette – så hvis det lyder interessant, kan det være, at kryptovaluta er en god investeringsmulighed for dig.

latest articles