spot_img
ForsideNyhederneDet brugte danskerne de opsparede Coronapenge på

Det brugte danskerne de opsparede Coronapenge på

Under Coronapandemiens foreløbigt to store nedlukninger sparede danskerne sammenlagt milliarder, da man ikke kunne gå i butikker, i biografen eller på anden måde gøre det man plejede, som kostede penge. Men hvad brugte vi så det sparede penge på? Det ser vi nærmere på her, så læs med og få mere at vide.

Det var nemlig ikke sådan, at der ingen penge blev brugt, for det gjorde der i høj grad, men på andre ting end de sædvanlige. På den måde skete der en slags forskydning i forbruget, og nye tendenser så dagens lys.

Underholdning hjemme i stuen

Mange brancher oplevede under pandemien en markant tilbagegang, og nogle måtte, på trods af hjælpepakker, dreje nøglen om og lukke. Andre har dog oplevet det modsatte, blandt andet spilindustrien, og særligt online casinospil, hvor folk netop kunne sidde derhjemme og blive underholdt, mens resten af forlystelsesbranchen jo altså var lukket ned.

Kedsomhed og mangel på underholdning og selskab har uden tvivl været medvirkende til, at så mange valgte at kaste sig ud i denne type af underholdning, og ikke mindst tilgængeligheden. Efter spilmonopolets ophør er hundredevis af spiludbydere gået på markedet og tilbyder en lang række spil til de spilleglade danskere.   

Flere afdrog mere på deres lån

I stedet for at bruge deres penge på spil, valgte mange danskere at øge afdragene på deres realkreditlån og nedbringe gælden. Også andre typer af gæld blev afdraget, og således kan man sige, at mange danskere gjorde noget godt for dem selv og deres økonomi med de sparede penge.

Også aktiemarkedet mærkede, at folk var tvunget til at sidde derhjemme og ikke kunne komme ud at forbruge, og mange valgte at bruge tiden og pengene på at komme i gang med at købe aktier. Ikke alle var lige heldige, men en del satte sig ind i sagerne og kom dermed rigtigt godt i gang med at investere og fik lagt en god bund for deres fremtid.

Maling, gadgets og god mad

Der blev dog også brugt penge på forbrug, og særligt inden for gør-det-selv industrien blev varerne revet ned fra hylderne i netbutikkerne. Særligt har man kunne se et forhøjet salg inden for maling og byggematerialer, da man benyttede de ekstra fridage til at sætte huset i stand eller pifte hjemmet op med en gang maling.

Selvom restauranterne var lukkede, holdt mange åbent for take-away, og nogle som ikke før havde tilbudt dette, sadlede nu om, så de kunne opretholde lidt omsætning. Ude i hjemmene fik man lyst til at forkæle sig selv i den alvorlige situation, og derfor brugte mange lidt mere på madkontoen end ellers.

Også gadgets som eksempelvis hjemmetræningsudstyr og spillekonsoller var i høj kurs under nedlukningerne, og disse ting var altså også blandt dem, som danskerne brugte de penge på, som de sparede ved eksempelvis ikke at købe tøj, make-up og andre sager, man normalt ville bruge penge på. Således var det i lang tid umuligt at opdrive eksempelvis en Playstation, og selv i dag ses et efterslæb i leveringen af spillekonsoller.

latest articles