spot_img
ForsideNyhederneStigende bitcoin kurs: Generation Y tror på kryptovaluta

Stigende bitcoin kurs: Generation Y tror på kryptovaluta

For blot et par måneder siden kom mine forældre (Generation X) og spurgte mig, hvad det der bitcoin egentlig var for noget. Et udtryk, som de pludselig hørte overalt i nyhederne, på internettet og blandt kolleger. Det er ikke for sjov, at det nogle steder bliver kaldt Bitcoin-feberen. Heldigvis behøvede jeg ikke selv at begive mig ud i lange forklaringer om blockchainteknologien og mining, da Danmarks Radio har uploadet en video af en 10-årig, som forklarer blockchain.

Bitcoin er fremtiden. I hvert fald hvis man skal tro millenniumgeneration. En ny undersøgelse foretaget i USA viste blandt andet, at 30% af de adspurgte mellem 18-34 år hellere ville eje for $1000 bitcoin end for $1000 statsobligationer. Blandt de adspurgte over 65 var det kun 5%, som ville foretrække bitcoins fremfor statsobligationer. Et andet opsigtsvækkende resultat er tilliden til bitcoin – eller måske rettere mistilliden til bankerne. Hos Generation Y var det mere end hver fjerde adspurgte (27%), som havde mere tillid til bitcoin end de store banker. Blandt respondenterne over 65 år var det kun 8%, som delte den overbevisning.

Men selvom de ældre generationer endnu ikke er helt overbevist om bitcoins værd, har den digitale valuta alligevel formået at tiltrække sig meget opmærksomhed det seneste år.

Den stigende bitcoin kurs i 2017 har kun gjort danskerne endnu mere interesserede i at investere i kryptovalutaen. Og skal man tro Saxo Bank vil udviklingen fortsætte i 2018, hvor de spår værdien af bitcoin til at vokse med 350%. Efterhånden som bitcoin bliver mere populært blandt den almene befolkning begynder flere og flere virksomheder at overveje muligheden for at acceptere den digitale valuta som gyldigt betalingsmiddel. En løsning, som ikke kun er bekvem for bitcoin-ejerne, men som også kan vise sig at være en yderst god forretning for virksomhederne.   

Måske har du allerede hørt historien om webshoppen fra Grenaa, som solgte en pladespiller til 2099 kroner og pludselig havde tjent 10 gange så meget. Tilbage i 2014 kørte de et forsøg med bitcoin som betalingsmiddel. En mulighed som kun én enkelt kunde valgte at benytte sig af. Siden da er værdien af betalingen på 0,81 bitcoin vokset til over 100.000 (december 2017). Indehaveren af butikken har dog ikke tænkt sig at veksle sine bitcoins til danske kroner endnu. Ligesom mange andre tror han nemlig på potentialet i kryptovaluta, og er da også overbevist om at webshoppen igen kommer til at modtage bitcoins som betalingsmiddel.

Forventningerne til bitcoin i 2018 er ikke små, og det bliver spændende at se om den digitale valuta kan leve op til hypen. Generation Y står i hvert fald klar med åbne arme og byder kryptovalutaen velkommen.

latest articles