spot_img
ForsideNyhederneSådan indretter du børneværelset på budget

Sådan indretter du børneværelset på budget

Er det tid til, at dit barn skal have sit eget værelse? Eller har du større børn, der gerne vil have ændret lidt på indretningen? Det behøver ikke at være et stort og dyrt projekt at skabe et børneværelse, der glæder dig dit barn. Med planlægning og prioriteringer kan det helt perfekte værelse til dit barn laves. I dette blogindlæg får du tips til at indrette et børneværelse, hvor det er en god mængde kreativitet og ikke penge, der er nødvendigt.

Udvælg de rette møbler

I et børneværelse er det vigtigste møbel en god seng. Derudover er det en god idé at have nogle praktiske opbevaringsmøbler, som både kan bruges til opbevaring af tøj og til at gemme legetøj væk i. Møbler er derfor en af de ting, du kan prioritere at bruge lidt flere penge på. Men hvis alle møbler skal købes eller udskiftes, kan det hurtigt blive en tung post i budgettet. Derfor kan du med fordel overveje at købe brugte møbler. Gå efter brugte møbler fra anerkendte mærker, hvor du kan stole på, at kvaliteten er i top. Du kan også vælge at investere i nye møbler selv og sælge dem videre, når dit barn ikke længere kan bruge dem. Køber du møbler fra ny, er et andet argument for at betale ekstra for god kvalitet, at de holder i længere tid.

Gør børneværelset personligt med et tema

Dit barn vil helt sikkert blive glad, hvis det ny børneværelse indrettes ud fra et tema, der interesserer barnet. En nem måde at indrette værelset i et tema er at hænge fine børneplakater op på væggene med sjove motiver. Hvis du holder væggene i værelset hvide, kan du i stedet lade børneplakaterne være det kreative islæt. Samtidig er det en mere langtidssigtet løsning at implementere et tema ved at bruge plakater fremfor vægmaling og tapet. Børn bliver ældre og skifter interesser. Måske elsker din datter prinsesser i dag, og om et år er det heste, der stjæler hendes interesse. I det tilfælde er det både billigere og hurtigere at skifte børneplakaterne i rammerne ud end at fjerne tapet, fordi tapetmotivet ikke længere falder i god smag hos barnet. Foruden børneplakater kan du bruge puder, gardiner og andre tekstiler til at sætte prikken over i’et og fuldende det ønskede tema.

Gå på jagt i gemmerne

Børneværelset kan gøres personligt ved at hænge plakater op på væggene, pynte med puder eller sy et sejt gardin. Derudover kan børneværelset gøres personligt på en budgetvenlig måde ved at gå på jagt i husets gemmer eller andre familiemedlemmers aflagte ejendele. Mangler værelset en lampe, en hylde til legetøj eller noget tredje, kan du tjekke, om der skulle ligge noget spændende på loftet. Måske har dine forældre gemt en gammel skænk, en sjov pendel eller en væglampe, som du kan hænge op inde på værelset. At gå på jagt i gemmerne er en oplagt løsning, hvis du har prioriteret at bruge en større del af budgettet på at investere i en seng samt opbevaringsmøbler i en ordentlig kvalitet.

latest articles