spot_img
ForsideNyhederneInvestering i kryptovaluta

Investering i kryptovaluta

Mange af os forbinder typisk investeringer med børsen og aktiehandel, men indenfor det sidste årti er såkaldte kryptovaluta begyndt at indfinde sin plads på investeringsmarkedet. ‘Krypto’ afstedkommer sig af det græske ord kryptos, som betyder ’hemmeligt’ eller ‘skjult’, hvorfra kryptovaluta tænkes af være blevet navngivet, da kryptovaluta er en valuta, som hverken kan ses eller røres ved, den figurerer i det skjulte. Kryptovaluta er et digitalt betalingsmiddel, der via en kryptografi sikre transaktioner og verificerer overførslen af aktiver. Der er mange gode grunde til at investere i kryptovaluta, og er du interesseret i at høre mere om disse, kan du roligt læse med her.

Der findes en del forskellige kryptovaluta heriblandt Ethereum, Ripple, Litecoin og selvfølgelig den mest populære blandt disse, Bitcoin, som du sandsynligvis allerede har hørt eller måske endda stiftet bekendtskab med. Som du kan læse mere om på https://bitcoinkurssi.io, stiger og falder værdien af en Bitcoin kontinuerligt præcis ligesom en aktie gør, og derfor vil værdien således aldrig være statisk. Én Bitcoin er i skrivende stund 255.550,07 dansker kroner værd, hvilket er et forbløffende stort tal. Men inden du begynder at investere i kryptovaluta, er der et par ting, som du bør vide.

Kryptovaluta bygger på Blockchain-teknologien

Lad os starte med at kigge lidt nærmere på, hvad kryptovaluta egentligt er, og hvordan det hænger sammen blockchain-teknologien. Da kryptovaluta er et digitalt betalingsmiddel, som hverken kan ses eller røres ved, kan det for nogle være svært at forstå, hvordan kryptovaluta kan have værdi. Men måske er det i virkeligheden netop denne kvalitet, som gør valutaen særligt speciel.

En kryptovaluta skal betragtes som et digitalt arkiv, der benytter sig af en såkaldt blockchain-teknologi, en kryptografi, som sikrer dine transaktioner og forhindre kopiering. Blockchain-teknologien fungerer på den måde, at samtlige transaktioner og udveksling af informationer registreres og opmagasineres i digitale blokke.

Distribueret bogholderi

Blockchain-teknologien kan betragtes som et distribueret bogholderi, hvor alle, som har adgang til denne, kan se den samme information. Vil man forsøge at ændre på informationen, skal alle kunne godkende og acceptere ændringerne eller den nye information, og alle vil derfor også kunne afvise transaktionen, hvis nogen forsøger at snyde.

Af denne grund er det grundlæggende set umuligt at snyde eller manipulere med informationerne i en blockchain, og derfor benyttes blockchain også til at forhindre hacking i mange tilfælde. Men særligt vigtigt og essentielt for blockchain-teknologien er dog dens decentraliserede egenskab. Det vil sige at blockchain-teknologien muliggør, at du kan handle og overføre dine transaktioner udenom et pengeinstitut. Denne kvalitet effektivere ikke kun transaktionerne, men giver dig også muligheden for anonymitet.

Hvordan investerer du i kryptovaluta?

Vil du investere i kryptovaluta, har du en række forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan vælge at købe eller gemme kryptovalutaen direkte. Vælger du at gøre dette, kan du benytte dig af de mest etablerede digitale valutaer som Bitcoin eller Ethereum, som udgives i et indledende valutatilbud.

Du kan også vælge at investere i en kryptovaluta-virksomhed, hvor du kan investere i selskaber med et delvist eller totalt fokus på kryptovaluta. Disse kryptovaluta-selskaber omfattes af kryptovaluta-mineselskaber, minehardwareproducenter, virksomheder som Robinhood Markets, Inc., og PayPal Holdings, Inc., som alle er virksomheder eller selskaber, som understøttes af kryptovaluta.

Derudover kan du vælge at investere i kryptovaluta-fokuserede fonde, hvis du ikke ønsker at investere i kryptovaluta-selskaber. Her kan du vælge mellem børshandlende fonde (ETF’er), såsom indeksfonde, fremtidsfonde og en række andre kryptovaluta-investeringsfonde. Nogle af disse kryptovaluta-fokuserede fonde vælger at investere direkte i  kryptovaluta, og andre vælger at investere i kryptovaluta-fokuserede virksomheder.

Sidst men ikke mindst kan du vælge den måske mest direkte måde at investere i kryptovaluta på: ‘mining’. Processen hvor kryptovalutaens betalingstegn eller mønter genereres, kaldes for minedrift, heraf betegnelsen ‘mining’. Selvom den digitale minedrift, og det billede vi traditionelt set forbinder med minedrift, ikke er synderlig stor, er der dog stadig en lille forbindelse.

De digitale kryptovaluta-minearbejdere bruger deres computere til at løse komplekse matematiske problemer, og de belønnes for deres arbejde med en lille indsats af betalingstegnene. Hvis du ‘miner’ den rigtige kryptovaluta på det rigtige tidspunkt, kan du ende med at tjene en masse penge. Men hvordan bærer du dig så ad?

Sådan investerer du i kryptovaluta

Hvis du gerne vil investere i kryptovaluta direkte, kan du benytte dig af en kryptovalutabørs. Vælger du at gøre dette, skal du første beslutte dig for, hvilken kryptovalutabørs, du vil bruge. Her bør du vælge en af de mest velkendte og velrenommerede børser, som indebærer et stor udvalg af kryptovalutaer.

Herefter skal du oprette en konto hos kryptovalutabørsen. Når du opretter en konto hos en kryptovalutabørs, skal du angive dine personlige oplysninger og bekræfte din identitet for at fuldføre registreringsprocessen. Efterfulgt skal du finansiere din udvekslingskonto med en anden valuta, det kunne for eksempel være amerikanske dollars.

Derefter skal du selvfølgelig beslutte dig for, hvilken form for kryptovaluta, du godt kunne tænke dig at investere i. Her kan du vælge at investere i en eller flere typer kryptovaluta, men du bør undersøge dine muligheder, inden du investerer. Når du har fastlagt dig på en kryptovaluta, som du vil investere i, skal du afgive en købsordre for din valgte kryptovaluta.

Endeligt skal dine kryptovalutas gemmes i en digital tegnebog, en såkaldt E-wallet. Efter du har gennemført dit køb, opbevares oplysningerne som du skal bruge for at få adgang til din kryptovaluta nemlig i denne digitale e-wallet. Kryptovaluta-tegnebogen finder du enten hos kryptovalutabørsen eller hos en uafhængig tegnebogsudbyder. Du kan lære mere om kryptovaluta-e-wallets her.

Det bør du være opmærksom på, inden du investerer

Ligesom med alle andre former for aktiehandel, er investeringer i kryptovaluta heller ikke risikofrit. Priserne på kryptovaluta er mere flygtige end priserne på andre aktiver, såsom aktier, og derfor vil du opleve, at værdierne ved kryptovaluta stiger og falder endnu mere, end hvad du måske er vant ved dine andre aktiver.

Kryptovalutaens priser vil i fremtiden også kunne blive påvirket af reguleringsændringer, hvilket der i værste tilfælde kan ulovliggøre kryptovaluta og dermed gøre dine aktiver i kryptovaluta værdiløse. Men når det så er sagt, handler det altså om at have is i maven, undersøge markedet regelmæssigt og sætte sig grundigt ind i fremgangsmåderne.

latest articles