spot_img
ForsideNyhederneHvad er Internet Of Things?

Hvad er Internet Of Things?

”Internet Of Things” (eller IOT som er den mest brugte forkortelse) er en samlebetegnelse og en teknologi, der bruges til beskrivelse af de ting, som en computer kan være koblet op med på nettet.

Betegnelsen bruges ofte i relation til IT-sikkerhed, da det er vigtigt at have din enhed beskyttet, så du kan få advarsler eller informationer om virus på din enhed.

Når det kommer til beskyttelse af enheder, har software, antivirusprogrammer og VPN-forbindelser stor betydning, da de kan gøre dig opmærksom på sikkerhedstilstanden omkring din computer.

Find sikkerhedsprogrammer til din enhed hos Avast-Antivirus.no og vælg de programmer og forbindelser, der kan sikre dig og din computer i fremtiden.

Lær mere om IOT og hvad bogstaverne står for

”IOT” er forkortelsen for Internet Of Things, der første gang blev brugt som begreb og betegnelse i år 1999. Dette blev startskuddet til for de forskellige softwarevirksomheder i verden at kunne få et fælles begreb om deres arbejde.

Når du undersøger programmer og software til beskyttelse af digitale enheder, kan du støde på betegnelsen ”IOT-devices”. I denne forbindelse er der ikke tale om fysiske enheder, men kabler, Wi-Fi og software, som kan kobles til dine mobile enheder.

Internet Of Thing består af følgende elementer:

  • Internet = er det netværk, som din enhed kobles til (dataoverførsel)
  • Things = er det, der opsamler og udsender data (din enhed)

IOT er en betegnelse for den proces, der finder sted, når du f.eks. har din enhed beskyttet med et antivirusprogram eller en VPN-forbindelse.

IOT er en af de mest centrale teknologier i dag, der er i stand til at indsamle enorme mængder data. Alt i alt betyder det, at du med Internet Of Things får meget bedre og mere velfungerende computere og mobiler.

Antallet for hvor mange programmer der kan kobles til internettet, stiger år for år.

I år 2017 var der 8,4 milliarder ting, som var forbundet til internettet.

IOT og vigtigheden af computersikkerhed

Internet Of Things bruges indenfor mange forskellige industrier og til forskellige formål. Én af områderne er vores hjem. Her kan du f.eks. koble en elektronisk termostat fra dit varmeanlæg til din mobil. Herefter kan du bruge mobilen til at regulere for varmen, og du kan fjernstyre den, så du har fuld kontrol over dit hjem.

IOT bliver mere og mere populær i takt med, at vi bruger vores digitale og mobile enheder til en stor del af de private og arbejdsrelaterede opgaver.

Når du har ”ting” koblet til din computer eller mobil, er det afgørende for din sikkerhed og tryghed, at du er godt beskyttet digitalt. Du kan downloade sikkerhedsprogrammer og beskyttelsessoftware, som giver dig tryghed på nettet, så du kan bruge dine hverdagsprogrammer uden at bekymre dig om hackerangreb.

De bedste antivirusprogrammer og VPN-forbindelser er designet til at give dig automatisk besked, når der er identificeret trusler, eller når en virus er blevet blokeret.

Du behøver ikke forholde dig til noget, da dit program klarer sikkerhedsarbejdet for dig.

Det forventes, at IOT tager til i de kommende år og vil brede sig til at gøre vores livsstile mere digitale og fleksible. Læs også vores anmeldelser af software og digitale enheder via dette link.

latest articles