spot_img
ForsideNyhederneGuide: Sådan gør du din livsstil mere miljøvenlig

Guide: Sådan gør du din livsstil mere miljøvenlig

I løbet af de seneste par år har klimaet været til stor debat. Der er ikke længere tvivl om, at vi må gøre noget, men hvad skal vi egentlig gøre for at leve mere miljøvenligt? Det behøver faktisk slet ikke at være særlig besværligt at ændre sin livsstil til at være bedre for miljøet. I dette indlæg finder du en række små tiltag, du kan gøre, som kan have en stor betydning på den lange bane.

Læs videre, og find ud af, hvordan du kan gøre din livsstil mere miljøvenlig.

 

Genbrug råvarer, og undgå madspild

Et af de parametre, der belaster miljøet mest muligt, er vores øgede forbrug. I dag handler vi for flere penge end nogensinde før, hvilket bevirker, at der bliver produceret kæmpestore mængder af eksempelvis mad. Faktisk står fødevareproduktion for op mod 25 % af de drivhusgasser, der er i atmosfæren.

Derfor bør du undgå at smide mad ud, så der ikke produceres mere mad end nødvendigt. Hvis du laver en madplan, har du mulighed for at tilrettelægge den mad, som du laver, således at du kan genbruge de samme varer i løbet af en uge. Hvis du undgår at smide mad ud i løbet af ugen, er du med til at gøre noget godt for miljøet, men også for din egen pengepung.

 

Forsøg at være mere selvforsynende

En anden måde, hvorpå du kan gøre din livsstil mere miljøvenlig, er ved at være mere selvforsynende. Dette lyder måske svært, men det kan faktisk godt lade sig gøre, og det handler i de fleste tilfælde blot om tilvænning.

I Danmark kan vi dyrke mange forskellige ting i sommerhalvåret såsom kartofler, gulerødder, frugt og mange andre grøntsager. Mulighederne er mange, det handler blot om at slippe fantasien og kreativiteten løs.

Hvis du har et drivhus, er det muligt at dyrke ting, som kræver ekstra varme. Dette kan eksempelvis være agurker, tomater eller chili. Der findes mange forskellige former for drivhuse i forskellige størrelser. Nogle kan udelukkende bruges til at dyrke afgrøder, mens andre er så store, at du kan lave en hyggekrog, hvor du kan sidde og læse en god bog. Du finder et stort udvalg af drivhuse ved at klikke på linket lige her.

 

Spar på energi, vand og plastik

Hvis du ønsker en mere miljøvenlig livsstil, er der tre punkter, hvor du med fordel kan have din opmærksomhed. Disse ting er: energi, vand og plastik. Fælles for disse ting er, at de overforbruges af størstedelen af befolkningen på kloden, hvilket belaster miljøet i høj grad.

Overvej derfor, hvordan du kan spare på netop disse parametre. Du kan eksempelvis stoppe med at købe plastikposer i supermarkeder og butikker. Derudover bør du slukke for vandet, når du sæber dig ind i badet, og så bør du naturligvis generelt spare på strømmen i hele hjemmet. Dette kan du gøre på forskellige måder, men et godt sted at starte er ved at holde lyset slukket i de rum, hvor du alligevel ikke opholder dig.

latest articles