spot_img
ForsideNyhederneBoligadvokaten sikrer boligkøbet

Boligadvokaten sikrer boligkøbet

Når du begiver dig ud på boligmarkedet, og jagten på drømmeboligen bliver sat i værk, er der en lang række af forskellige elementer, som du skal være opmærksom på. Vi er godt klar over, at det at eje sin egen bolig er en drøm for mange, men drømmen skal ikke skygge over det faktum, at du kan komme galt af sted, hvis du ikke ser dig ordentligt for eller får den fornødne hjælp.

Banken kan hjælpe dig med den finansielle del af boligkøbet, mens ejendomsmægleren vil være ivrig efter at finde dig en bolig. Men du har også behov for advokat, der med sin ekspertise og indsigt i de juridiske spørgsmål, der kan melde sig, hurtigt kan vise sig at blive dig en uvurderlig hjælp, når alle dokumenter skal underskrives og ses igennem.

Allier dig med en ekspert

Hvis du har behov for at få svar på spørgsmål, der kræver en ekspert, er det en rigtig god idé at alliere sig med sådan en. Du kan rette kontakt til en advokat, allerede inden du aktivt begynder at lede efter en bolig, men i langt de fleste tilfælde kan det sagtens svare sig, at du først retter kontakt til advokaten, når du har fundet den bolig, du gerne vil byde på. Han eller hun kan blandt andet være behjælpelig med følgende:

  • Gennemgang af købsaftale
  • Indsættelse af advokatforbehold
  • Forsikringsforhold
  • Ejerskifteforsikring

Samt en lang række af andre forhold, der spiller en rolle, når du skal lave et sundt boligkøb.

Advokaten kan også vejlede dig og din samlever eller ægtefælle om de konsekvenser, huskøbet har for fremtidig arv. Hvis I er ugift, kan det være passende, at I på samme tid får lavet et testamente, hvor I indsætter hinanden som arvinger. Med et sådant såkaldt udvidet samlevertestamente er I nemlig sikre på, at den længstlevende ikke må forlade boligen, da ugifte samlevende i udgangspunktet ikke arver noget fra hinanden.

Få hjælp til alle boligkøbets faser

Et boligkøb består af mange faser, og du vil opleve, hvordan købet lige pludselig er meget tæt på. Her skal du især være opmærksom på den mulighed, du har for at få indsat et advokatforbehold. Med sådan et kan trygt skrive under på købsaftalen. Du binder dig nemlig ikke til den, medmindre din advokat siger, at aftalen er i orden. Det betyder, at du kan slå til , når muligheden byder sig, men at du på samme tid også får fagkundskaben til at vurdere, om aftalen holder vand. På den måde er et advokatforbehold en påtegning, du som et minimum bør investere i.

Men også gennemgangen af den byggesagkyndiges rapport og servitutter og andre forhold ved skødet har advokaten forstand på. Her skal du nemlig også være opmærksom på, om der er påtegnelser, som senere i livet kan få betydning for den bolig, du ønsker at købe. Er der problemer med skel? Eller er der andre forhold, som umiddelbart lyder tilforladelige, men ved nærmer eftersyn er problematiske?

Ejendomsmægleren er sælgers mand

En af grundene til at du bør alliere dig med advokat er, at en bolighandel godt kan synes en smule ensom. Både ejendomsmægleren og banken har en stor interesse i at hytte deres egne kartofler, og selvom ejendomsmægleren er sød og rar, er han han eller hun altså primært ude på at få solgt boligen på de præmisser, som passer sælger bedst.

En advokat får ikke penge for hussalget, og hans eller hendes motiv er at hjælpe dig så godt i mål som overhovedet muligt. Et huskøb er genstand for mange juridiske spidsfindigheder, og det giver absolut god mening, at du får en advokat til at tage sig af den del af arbejdet.

latest articles