spot_img
ForsideNyhederneAdvokater i erhvervslivet – ting du skal vide

Advokater i erhvervslivet – ting du skal vide

Lovgivningen er noget kompliceret. Der findes mange love, og udover bare det at kende til dem – hvilket kan være en uoverskuelig opgave i sig selv – så skal man også være sikker på, at man fortolker dem rigtigt. Hvis du har eget firma, en lederstilling eller noget lignende, har du mange ting, du skal tage dig af, så det med at holde styr på lovgivningen undervejs kan være en stor opgave. Det betyder dog ikke, at man bare kan krydse fingrene og håbe på det bedste. Derfor har du muligvis brug for en advokat.

Advokater med forskellige specialer

Der findes rigtig mange forskellige områder af lovgivning, og det ville være en næsten umulig opgave at have styr på alle områder. Du kan også tænke på det på den måde, at en der giver 100% af sit fokus på et bestemt område, vil være bedre på lige præcis det område end en, der fokuserer på mange forskellige områder. Hvis du derfor arbejder indenfor medier, skal du have fat i en advokat med speciale i medieret.

Advokater og erfaring

Erfaring betyder meget for en advokat. Det betyder bl.a. at en erfaren advokat selvfølgelig oftest vil være bedre end en ny advokat. Det betyder også, at hvis du skal vælge imellem en advokat, der har speciale indenfor et område men ingen erfaring og en advokat der havde et andet fokus på studiet, men til gengæld har mange års erfaring indenfor området, så kan det godt give mening at vælge advokaten med mange års erfaring. Forestil dig, at du skal bruge en forsvarsadvokat, vil du så ikke hellere have en forsvarsadvokat med mange års erfaring end en der kommer direkte fra studiet?

Pris

Lovgivning er et kompliceret emne, og derfor kan det være dyrt at få fat i en advokat. Det siger også sig selv, at advokater ofte kan tage mere for arbejdet, hvis de har mange års erfaring bag sig. Ligesom at lovgivning er kompliceret, kan prissætning på en bestemt sag også være kompliceret. Det skyldes, at en sag kan ændre sig i mange forskellige retninger og tage uventede drejninger. Derfor er det dog altid en god ide at spørge ind til en cirkapris på forhånd. Erfarne advokater ved nogenlunde, hvad forskellige sager kræver og kan derfor ofte give en god og brugbar cirkapris.

Fastansat eller konkret projekt

Nogle firmaer ansætter også advokater i huset, så de altid kan få en advokat til at kigge på sagen og derudover også har fordelen ved at have den samme advokat hver gang. Det gør bl.a. at firma og advokat kender hinanden godt og kan arbejde bedre med sagerne. Det er dog ikke helt billigt, så du skal gøre op med dig selv, om du har brug for en advokat ofte nok til at det kan svare sig, at fastansætte en advokat. Det kan også være, at du kan finde en advokat, der vil arbejde deltids, så du på den måde ikke skal betale penge for at have en advokat siddende, hvis du egentlig ikke har brug for det.

latest articles