spot_img
ForsideUdvalgteDronetaxaen er en realitet i Dubai

Dronetaxaen er en realitet i Dubai

Dubais kronpris, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, har lagt hånden på den knap som startede den første testflyvning med en selvflyende førerløs taxadrone.

“Efter vores fremragende succes med den første føreløse metro, er vi glade for at vi kan vidne den første testflyvning med en førerløs taxadrone. Det bevidner igen vores engagement til at skabe postive forandringer. Vi forsøger konstant at udfordre nye muligheder som kan tjene folket og skabe glæde og lykke for samfundet” udtaler Dubais kronprins i en pressemeddelelse udsendt fra Dubais regeringskontor.

Derudover tydeligjorde kronprisen at det at skabe og indføre advanceret innovativ teknologi ikke kun bidrager til Dubais udvikling, men også bygger broer til fremtiden.

Den tyskproducerede kæmpedrone, kaldet Volocopter, er en selvstyrende, elektrisk drone, der har plads til 2 personer. Kæmpedronen har et miljømæssigt fodaftryk, som er væsentlig mindre end en traditionel helicopter. Volocopter er drevet af 100% grøn energi.

Udover at Volocopter er miljøvenlig, så er dens støjniveau lavt. Prototypen har en omkringliggende flyvetid på 30 minutter ved en hastighed på 50 kilometer i timen, men den maksimale hastighed i luften er 100 km/t. Kæmpedronens funktioner vil blive forbedret og udviklet yderligere, når de endelige modeller kommer i luften.

Over de næste 5 år vil RTA samarbejde med UAE General Civil Aviation Authority og Dubais luftfartsmyndig for at sørge for at de nødvendige restriktioner og love bliver indført

latest articles