spot_img
ForsideNyhederne3 gode råd til at vælge den rigtige fyringsolie

3 gode råd til at vælge den rigtige fyringsolie

Har du brug for den rigtige fyringsolie i dit hus – som samtidig er miljøvenlig for dig og dit fyr? Vi giver dig tre gode råd, når du skal købe den gode fyringsolie, som lader dit fyr holde i mange år fremover. Vær særlig opmærksom på svovlindholdet i den fyringsolie, du køber.

De fleste har et fyr, som de bruger. Det holder ikke for evigt, men det er ligesom med de ting, vi putter i vores krop. Desto sundere ting vi spiser og giver vores krop, desto længere tid holder kroppen. Det samme gælder for fyret. Du kan give dit fyr en god fyringsolie, og det vil faktisk gøre, at du ikke skal bruge så meget olie, som hvis du købte en mindre god fyringsolie.

Nogle af de ting, en god fyringsolie kan gøre, er:

  • Reducering af soddannelse i fyrets kedel
  • Beskytter mod rust på fyret
  • Holdbarheden øges .

God fyringsolie hjælper altså dit fyr med at holde længere, og så sparer du samtidig også penge i længden ved ikke at skulle købe fyringsolie særligt ofte.

Der er faktisk endnu mere mærkbare forbedringer ved god fyringsolie. Det smører bedre omkring fyret, så fyrets pumpe altid er klar til at pumpe varme ud i huset uden at blive sløv og træt.

Der findes gode muligheder for at få leveret fyringsolie, så det ikke er noget, man skal tænke på, når fyret begynder at beklage sig. Det skaber de mest optimale betingelser for dit fyr, at det hele tiden fungerer. Du kan også selv vælge at få en påmindelse, når det er tid til at bestille ny fyringsolie.

Vi har her tre gode råd til at vælge den rigtige fyringsolie, så du kan spare penge:

1.      Jo renere forbrænding, desto færre partikler i olien

Din forbrænding vil altid have konsekvenser for nogle eller noget. Hvad end det er miljøet eller dit fyr. Du kan mindske konsekvenserne ved din forbrænding af olie ved at vælge fyringsolie, der er tilsat additiver og har færre partikler. Det giver et lavere svovlindhold, der beskytter din olietank og dit fyr. Det udsætter dermed ikke fyret for yderligere partikler og skåner både fyret og miljøet.

2.       Få en fast pris på fyringsolien

Prisen på fyringsolie svinger utrolig meget – og nogle gange fra dag til dag. Det er både på grund af vejret, men det skyldes også, at den generelle udbudspris på råolie svinger meget. Hvis vejret er godt, behøver du ikke lige så meget fyringsolie, som hvis vejret var koldere.

Få så vidt muligt en fast pris på din fyringsolie på dine næste leveringer, så du slipper for de store prisudsving.

3.      Få en forsikring

Opretter du en forsikring, dækker dit olieselskab dine udgifter i forbindelse med forurening og oprydning efter forurening. Der er to betingelser, som du skal kunne opfylde. Den ene er, at din olietank skal være under 6000 liter. Den anden er, at halvdelen af det areal, som du opvarmer, skal anvendes til beboelse. 

latest articles