spot_img
ForsidePolitikVestager langer nu ud efter Amazon

Vestager langer nu ud efter Amazon

konkurrencekommisær Magrethe Vesterager, langer nu ud efter Amazon, som hun mener har betalt for lidt i skat i Luxemborg.

“Luxembourg har givet en ulovlig skattefordel til Amazon. Det har betyder, at næsten tre fjerdele af Amazons profit ikke er blevet beskattet. Sagt på en anden måde, så var det tilladt for Amazon at betale en skatteprocent, som var fire gange mindre end andre lokale virksomheder, der befinder sig under de samme nationale skatteregler. Det er ulovligt. Medlemsstater kan ikke give specifikke skattefordele til udvalgte multinationale virksomheder,” udtaler Magrethe Vesterager på et pressemøde.

Den ulovlige skattefordel, som onlinegiganten Amazon har fået, betyder at skattehammeren falder hårdt. Amazon skal nu betale 1,9 milliarder kroner tilbage til Luxemborg.

Amazon har haft en skatteordning, hvor det har været muligt for dem at overføre royalties fra koncernselskaber i andre lande til et selskab i Luxembourg, der så sender pengene videre til et andet selskab i Luxembourg, hvor pengene ikke skal beskattes.

Financial Times mener, at det drejer sig om 30 milliarder der er blevet overført over det seneste årti, og derfor ikke er blevet beskattet

Irland vil ikke opkræve 93 milliarder fra Apple

Men det er ikke kun Amazon, som Vesterager og konkurrencekommissionen har langet ud efter. Konkurrencekommissionen har også bedt Irland om at opkræve 93 milliarder kroner fra Apple.

Irland fik frem til 3. januar 2017 til at opkræve pengene, men det er ikke sket endnu. Derfor er det blevet besluttet, at tage Irland for EU-Domstolen.

Det har generelt lykkedes Irland, at tiltrække store multinationale selskaber pga. en af Europas laveste skatteprocenter på kun 12,5%

Det store skattesmæk fra Europa Kommissionen har skabt stor vrede i USA, hvor blandt andet Tim Cook, Apples CEO, har beskrevet afgørelsen som “political bullshit.”

 

latest articles