spot_img
ForsidePolitikIværksætteri er også forbeholdt Udkantsdanmark

Iværksætteri er også forbeholdt Udkantsdanmark

at iværksætteri kun er beholdt storbyerne, i forhold til mulighederne, er helt forkert. Mange områder i Udkantsdanmark er begyndt at have et ekstra fokus på iværksætteri, og åbner for større og bedre muligheder. Det er dog vigtigt at økonomien spiller med, da det kræver noget ekstra for de enkelte kommuner, hvis de gerne vil tiltrække flere iværksættere.

Udkantskommuner tager kampen op

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for mulighederne inden for iværksætteri, og de fremtidsudsigter som det kan indebære. En af de kommuner som prøver at tiltrække flere iværksættere, er Assens Kommune.

Assens Kommune har i deres vision 2018 sat et ekstra fokus på iværksætteri, da de gerne vil tiltrække flere opstartsvirksomheder. Igennem forskellige tiltag vil kommune gerne gøre sig mere attraktiv for kreative sjæle, som søger et kreativt miljø.

Assens Kommune er ikke den eneste kommune i Udkantsdanmark, som forsøger at lokke iværksættere. Mange kommuner har taget forskellige initiativer, som skal gøre dem til en mere attraktiv kommune for iværksætteri. Det kan dog være svært for mange kommuner at tage kampen op, da det ikke kun kræver ekstra finanser på området, men der skal også tilbydes ekstra muligheder for de enkelte opstartsvirksomheder.

Større fokus på iværksætteri på uddannelsesinstitutioner  

Det er ikke kun kommuner, som har fået øjnene op for iværksætteri. Mange uddannelsesinstitutioner har inden for de seneste par år også fået et ekstra fokus på området. Flere universiteter tilbyder rådgivning, og nogen universiteter har gået et skridt videre, og har lavet programmer, som er skræddersyet til studerende, som godt kunne tænke sig at starte op selv.

Uddannelsesinstitutioner har forudset de gode muligheder, som det kan skabe, når man hjælper de studerende godt på vej. I sidste ende kan det være med til at skabe flere arbejdspladser, hvis man samtidig kan fastholde virksomhederne inden for landets grænser. Politikernes rolle er derfor vigtig i denne sammenhæng, da der skal skabes større grundlag og flere fordele for iværksættere i Danmark.

latest articles