spot_img
ForsideNyhederneSådan optimerer du dit hjems ydre

Sådan optimerer du dit hjems ydre

Dette indhold er sponsoreret

Vinteren bød på mange millimeter nedbør, men også en del varmere temperaturer, end vi normalt er vant til i de kolde måneder. Det omskiftelige vejr har været hårdt for vores hjem, og du har helt sikkert allerede opdaget, hvordan den grønne farve lige så langsomt har erobret dine fliser på terrassen, dit flotte plankeværk og dine ellers så blanke tagsten. Det er højst sandsynligt den velkendte grønalge, der hærger dit hjem, da den netop trives i fugtige omgivelser. Den endnu dårligere nyhed er, at alger har en selvforstærkende effekt, fordi de er rigtig gode til at holde på fugtigheden, hvilket resulterer i en eksplosiv vækst af alger, når de først er ankommet til dit hus. Så hvad skal man stille op?

Bekæmp dine alger i tide

På grund af algernes eksplosive vækst er det en god idé at tage kampen op tidligt. Selvom der i princippet ikke er noget tidspunkt på året, der er bedre til en algebehandling end andre tidspunkter, så er det dog mest optimalt at bruge algefjerner nu her i foråret. Så kan du nemlig have dine fliser og dit træværk klar til sommerens start, og du kan nyde resultatet af din algebehandling hele sommeren ud. Du vil helt sikkert nyde dit kolde glas hvidvin endnu mere til sommerens første grillaften, hvis du sidder på en terrasse, der ikke er grøn og glat af alger. Så det er bare med at komme i gang – jo før jo bedre!

Giv dine fliser en opgradering

Alger, der vokser på fliser, betegnes også som flisepest. Det ligger nærmest i ordet, hvor dårligt dette er for fliserne. Alger forkorter levetiden på dine fliser, for hvis der først er begyndt at vokse alger på dem, så bliver det svært for nedbøren at løbe væk fra fliserne. Vandet kan på den måde trænge ned i underlaget, hvilket kan føre til råd og skimmelsvamp. Samtidig ødelægger det også flisernes udseende, da de grønne alger gør fliserne grimme at kigge på, og laget af alger kan medføre, at fliserne bliver unødvendigt glatte. Derfor er en algebehandling af dine fliser både en praktisk og æstetisk forbedring af dit hjem!

Men hvordan gør jeg?

I de fleste tilfælde er det bedst at få algebehandlingen udført af en professionel, da resultatet bliver mere jævnt og ensartet på den overflade, du ønsker behandlet – hvad enten det er fliser, træværk eller dit tag, der trænger til en kærlig hånd. Effekten af behandlingen er også langt mere holdbar, hvis du hyrer en professionel. Ved at få fjernet den grønne pest, der har hærget dit hjem henover de sidste par måneder, får du altså gjort den udvendige del af dit hjem sommerklar hurtigt og effektivt!

latest articles