spot_img
ForsideNyhederneSådan kan du forbedre din hjemmearbejdsplads

Sådan kan du forbedre din hjemmearbejdsplads

Hjemmearbejde er blevet mere relevant end nogensinde før. Da corona lukkede landet ned, var der ikke andet for end at arbejde hjemme for mange af danskerne. Coronakrisen har ændret synet på hjemmearbejde. Den har været bevis på, at flere mennesker kan lykkedes med at udføre deres arbejde hjemme. Men hvis man skal arbejde hjemme, kræver det dog, at man har en god hjemmearbejdsplads.

Indret din hjemmearbejdsplads bedst muligt

Det er ikke holdbart i længden at sidde på en køkkenstol eller på en halvdårlig kontorstol. Når du arbejder mange timer, er det nødvendigt, at du har en ordentlig stol, så du kan regulere højde og få ordentlig rygstøtte. En god kontorstol gør alverden for trivslen. Med en god stol kan du forebygge de klassiske skader, der opstår når du sidder forkert. Dårlig rygstøtte kan overbelaste ryggen, hvis du arbejder mange timer hver dag. Det kan også være smart at investere i et hæve sænkebord, så du kan variere mellem at stå op og sidde ned i løbet af dagen.

Indretning af et hjemmekontor med højkvalitetsmøbler kan dog hurtigt løbe op i høje tal. Her kan det være smart at indgå en aftale med din arbejdsgiver om en bruttolønsordning. Det er både en god investering for dig og din arbejdsgiver. Du kan spare penge på møbler, som du alligevel ville købe, da du ikke skal betale skat af købet. Din arbejdsgiver vil også komme til at spare, da de vil få fradrag for summen af købet. Læs meget mere om, hvorfor du bør vælge en bruttolønsordning på kontormøbler her.

5 gode råd til hjemmearbejde

Udover gode kontormøbler, er der meget, du kan gøre for at skabe de optimale rammer for hjemmearbejde.

  1. Varier dine arbejdsstillinger. Selv med en god kontorstol er det nødvendigt at skifte stilling ofte for at undgå rygskader.
  • Hold pauser. Rejs dig op mindst to gange i timen. Du kan enten gå en lille tur for at få luft eller bare gå rundt i dit hjem. Det er vigtigt, at du får sat gang i blodomløbet. 
  • Husk at være social. Nå du arbejder hjemme, er det essentielt at holde fast i dine sociale relationer på arbejdet. Det kan du f.eks. gøre gennem et telefonopkald eller over Zoom.
  • Hold fri når arbejdsdagen er omme. Selvom det kan være svært at overholde arbejdstimerne derhjemme, så er det vigtigt, at du kan lægge arbejdet og holde fri.

latest articles