spot_img
ForsideNyhederneSådan får du en bæredygtig hverdag

Sådan får du en bæredygtig hverdag

Der er ikke længere tid til blot at tænke på, at gøre noget mere for miljøet. I manges øjne er det heller ikke længere blot en modedille, at alt skal være bæredygtigt, men en nødvendighed, for at vi alle kan bidrage til at passe på vores jordklode. Dette har hjemmesiden Kimbino desuden omtanke for, hvilket vi vil uddybe nærmere i artiklen her. Tiden er inde til at gøre noget, frem for at snakke om det, som den kun 16-årige svenske Greta Thunberg ville sige det. “Men hvordan kan jeg selv bidrage til at forbedre miljøet?”, tænker du nok. Det kan synes som en umådelig stor og uoverskuelig opgave, at tage på sig, hvis man ikke er klar over, at det også er de små skridt fremad i hverdagslivet, der gør en forskel. Tager vi alle de små skridt mod mere bæredygtighed i hverdagen, vil det tilsammen kunne ændre den måde, vi behandler naturen på.

Sig nej tak til plastikposer

Sørg altid for at tage dit eget stofnet eller en taske med, når du handler. Det gælder både når det er indkøb i den lokale Netto og når du engang imellem shopper tøj. Ekspedienterne i tøjbutikker vil enten altid spørge eller automatisk give dig en plasticpose til dit nyindkøbte tøj, hvor du selv må være opmærksom og sige nej tak.

Medbring dit eget termokrus

Køber du tit kaffe eller varm kakao i Starbucks, Espresso eller andet, så ved du at du får det med i et papkrus, der er til belastning i naturen. Vil du derfor være rigtig overskudsagtig, så husk at medbringe dit eget termokrus, som du lige meddeler medarbejderen at du har med, inden du bestiller.

Brug Kimbino og spar på unødvendigt papir

Kimbino er en hjemmeside, der tænker grønt med deres fokus på information om discount i online tilbudsaviser. På Kimbino kan du f.eks. se Føtex tilbudsavis online, uden at bidrage til efterspørgslen på tilbudsaviser i papirform. Er der færre og færre, der efterspørger tilbudsaviser i papirform, vil det også i forsvinde efterhånden. Generelt er det bare en fordel at spare på papir så vidt muligt.

Benyt dig af metalsugerør

De fleste har hørt tippet om metalsugerør frem for plastiksugerør, som flere og flere butikker såsom Søstrene Grene og Tiger er begyndt at tage til sig. Det er derfor både bæredygtigt, til at betale og oftest også pænere at se på.

Cykel eller gå når du kan

Lad være med at tage bilen eller offentlig transport, hvis du alligevel kan cykle eller gå hen til din destination. Det vil samtidig give dig mere motion og frisk luft. Du vil måske endda se nogle andre ting på din vej, hvis du vælger at gå eller cykle.

Spis efter sæson

Det mest bæredygtige at spise er grøntsager, som de fleste højst sandsynligt allerede er klar over.  Mange er dog ikke klar over, at frilandsdyrkede grøntsager er mere bæredygtige end grøntsager, der bliver dyrket i et drivhus. Det skyldes, at det kræver en hel del energi, for at drivhuset bliver opvarmet. Heldigvis er det også bare lidt hyggeligere at spise lokale råvarer.

latest articles