spot_img
ForsideNyhederneBetyder Corporate social responsibility noget for din virksomhed?

Betyder Corporate social responsibility noget for din virksomhed?

Mange virksomheder i dag inkorporerer CSR i deres virksomhedsstrategi fra start, da det både viser, at virksomheden driver en bæredygtig forretning med fokus på kunder og andre interessenter. Fordelen ved CSR er, at det viser, at virksomheden arbejder samfundsansvarligt på et strategisk niveau, hvor der er sammenhæng mellem virksomhedens kerneforretning og dens samfundsmæssige aktiviteter.

Kom godt i gang

CSR-strategi er et ledelsesredskab, som gør at virksomheden viser, at de er samfundsansvarlige. Når virksomhederne udarbejder en CSR-strategi handler det blandt andet om:

  • At virksomheden afdækker visse krav fra kunder og interessenter.

Her gælder det om at vælge, hvilke områder de vil afdække, og hvad deres fokusområder skal være. Da forskellige brancher har forskellige tiltag og områder at skulle afdække, for at kunne opnå deres kunders eller interessenters behov. F.eks. inden for plastik, at det er genanvendelige plastikflasker.

Det gælder om at planlægge og organisere indsatsen, herunder skal de sikre ressourcerne og indhente kompetence for, hvordan de bliver samfundsansvarlige og miljøbevidste på, det område som skal afdækkes.

Danske virksomheder er, nogen af de virksomheder som er længst fremme, når det gælder om at tage samfundsansvar. De arbejder meget med at skabe bæredygtighed inden for sociale-, miljømæssige- og økonomiske forhold. Det er med til at vise, at virksomheden har gjort sig tanker og beslutninger om, hvor vigtig det er for dem, at have en CSR-politik inkorporeret i virksomhedsstrategien.

Bliv mere bæredygtig

For at blive mere bæredygtig som virksomhed, så er der mange tiltag man kan hive fat i. Det kan f.eks. være transport: Dem der skal have kørelejligheden, er det en økonomisk bil? Hvad kører den på literen? Osv.

Disse punkter er vigtige, da udover de kan spare penge som en virksomhed, så kan det også være, at de kan finde andre alternativer og samtidig spare på miljøet. Her viser virksomheden, at de tænker på deres ansattes CO2-udledning, ved at give dem en mere økonomisk bil.

Elektronik kunne være en anden ting. Kører I som virksomhed med el-spare pære og efter den sidste mand er gået fra kontoret, er alt slukket og ikke kun sat på standby? Mange tror nemlig, fordi man sætter pc’en på standby, så bruger den ikke strøm. Det viser sig, at apparaterne som står på standby om natten, de bruger 10 procent strøm.

Disse redskaber kan være med til, at man tænker CSR-ledelse og tænker på bæredygtighed. Det kan også være virksomhedens områder, de skal afdække, hvis de skal tilfredsstille deres kunder eller interessenter.

Tidligere artikel
Næste artikel

latest articles