spot_img
ForsideNyhederne3 tips til hjemlig indretning på arbejdspladsen

3 tips til hjemlig indretning på arbejdspladsen

For de fleste gennemsnitsdanskere, der er ansat på arbejdsmarkedet til en klassisk 37 timers arbejdsugeordning, vil det unægtelig betyde, at de tilbringer størstedelen af deres hverdag på selve arbejdspladsen. Vi bruger således utrolig meget tid uden for hjemmets vante, afslappede og hyggelige rammer, og det kan ofte synes at være en decideret forløsning at komme hjem til sin bolig efter lange arbejdsdage. For rigtig mange er kvalitetstiden i hjemmet endda nærmest en mangelvare i en hektisk og travl arbejdsdag.

Netop fordi vi allokerer så meget af vores tid til arbejdet, er det også altafgørende, at det er behageligt at befinde sig på arbejdspladsen. Prøv for eksempel at forestille dig at være på arbejde og samtidig have fornemmelsen af hjemmelig og intim hygge. Lyder det næsten for godt til at være sandt?

Ikke desto mindre er det præcis det, vi vil fokusere på i denne artikel. Vi giver dig tre hurtige, nemme og effektive tips til at give din arbejdsplads et hjemmeligt touch, så du kan slappe bedre af og føle dig, som var du hjemme.

Tænk i strategisk opdeling af rum – til arbejde og afslapning

Det første gode råd, vi vil give dig, er at tænke strategisk og funktionelt i forhold til opdelingen og indretningen af arbejdspladsens forskellige rum. Der kan være stor fornuft i at tænke i funktionel opdeling, da rummets indretning som regel lægger op til bestemte brugspraksisser og sætter en særlig atmosfære. Derfor bør du og dine medarbejdere overveje at dedikere specifikke lokaler til henholdsvis arbejdet – forstået som kontorpladser og lignende – og afslapning i form af hyggeområder, fælles opholdsrum, lounge-områder og lignende. På den måde kan hver type lokale motivere til bestemt adfærd – til hver sin tid.

Udnyt arbejdspladsens udendørsarealer – med komfortable havemøbler

Et andet godt tip er at udnytte arbejdspladsen udendørsarealer til at skabe en hjemlig, afslappet og hyggelig fornemmelse. Det kan være, at I er så heldige at have en lille gårdhave, en terrasse eller grønt område, og i så fald er det oplagt at investere i lækre og komfortable havemøbler, som I kan anvende i pauser eller til sociale arrangementer efter fyraften.

Her er mulighederne mangfoldige, og I kan selv indrette udendørsområdet efter behov med alt lige fra borde- og bænkesæt, liggestole og klapstole til sofaområder og loungesæt. Du kan eksempelvis finde et væld af gode bud blandt Polyrattan havemøbler her på siden.

Skab hjemmelig hygge på arbejdet med personlig indretningsstil

Det sidste råd er lige så lavpraktisk, som det er effektivt i forhold til at skabe hjemmelig hygge på arbejdspladsen. Det drejer sig kort sagt om at give arbejdspladsen en indretningsmæssig overhaling – på den personlige måde.

Prøv at tænke på samme måde, som når du indretter dit private hjem med dekorative elementer, interiør, brugskunst, plakater, malerier, gulvtæpper, pyntepuder og lignende. Sæt farvespil, liv og personlighed på vægge og møblement på kontoret, så de fysiske rammer virker indbydende og behagelige.

latest articles