spot_img
ForsideNyhederne3 ting der har indflydelse på arbejdsglæden

3 ting der har indflydelse på arbejdsglæden

Når man som virksomhedsejer er øverste leder for et antal medarbejdere, er man ikke blot overhoved for en flok arbejdsbier, der skal levere. Nej, der er tale om mennesker, som alle er forskellige, og som motiveres af forskellige ting. For at skabe en arbejdsplads, hvor de ansatte trives og er glade for at være, og dermed yder mere, er der en række forhold, man kan arbejde med at optimere, og det ser vi på her. Læs med hvis du er virksomhedsejer eller måske overvejer at blive det.

Når man har fået en god idé og gerne vil starte en virksomhed, kan nogle komme til at overse, at det ikke blot handler om at ansætte nogle mennesker der kan udføre arbejdet. Arbejdsglæde har stor betydning for de ansattes trivsel og ikke mindst for, hvor meget de yder, hvilket i sidste ende kan registreres på regnskabets bundlinje. Naturligvis er opgaverne og arbejdets karakter vigtig, men også andre faktorer er i spil, når det handler om trivsel og arbejdsglæde.

Gå ikke ned på udstyr

Som ansat kan det være til stor irritation, hvis ens udstyr ikke virker eller er af dårlig kvalitet. En firmatelefon skal ikke nødvendigvis være hverken den billigste eller dyreste, men den skal passe til medarbejderens behov og ikke være en ting, man skal have besvær med. Ligeledes må der heller ikke mangle et iPhone 13 Mini Mobiletui, da medarbejderen så skal passe ekstra godt på ikke at tabe telefonen eller på anden måde beskadige den.

Ros dine medarbejdere

En ting som mange ledere overser er at give deres medarbejdere ros. Mange har tendens til kun at give feedback, hvis der er noget galt, og dermed kan man som medarbejder tænke, at man måske kun lige præcis gør det godt nok, eller måske ikke gør det godt nok. Dette er ikke befordrende for hverken arbejdsglæde eller trivsel, og det er et område, som mange ledere med fordel kan tage et kig på. Får man ros, bliver man glad og stolt og får endnu mere lyst til at yde et godt stykke arbejde, og tilliden til at man kan noget øges. Heldigvis er der også mange ledere, som forstår, hvor vigtigt det er for det enkelte menneske at føle sig set og anerkendt.

God kaffe

Man tilbringer rigtigt meget tid på sin arbejdsplads, og det er derfor også vigtigt, at ting som kan synes som småting er i orden. Det kan være ting som at kaffen er god, at der er rent og at der ikke er for koldt eller varmt. Disse ting kan gøre, at man ikke føler sig godt tilpas, og måske bare sidder og tænker på, hvor længe der er til man skal hjem. Herudover må man heller ikke undervurdere vigtigheden af en god kontorstol og et godt arbejdsbord, men for bordets vedkommende er det nu vedtaget ved lov at alle kontoransatte skal have et hæve-sænkebord, således at man kan variere sin arbejdsstilling i løbet af dagen og ikke bliver øm i kroppen af at sidde i den samme stilling.

latest articles