spot_img
ForsideNyhederneVirksomhed i fokus: Nilan

Virksomhed i fokus: Nilan

I vores anmeldelsesserie af spændende virksomheder i Danmark er vi i denne uge nået til den danske virksomhed Nilan A/S som beskæftiger sig med udvikling og produktion af ventilationsanlæg og varmepumpeløsninger, der både er energivenlige og samtidigt energibesparende.

Nilan blev grundlagt i 1974 og har sit hovedsæde i Hedensted nord for Vejle. Idéen til Nilan blev blandt andet undfanget i forbindelse med den store internationale oliekrise i 1973-1974, hvor OPEC valgte at reducere olieproduktionen markant og det førte til meget høje priser på alt oliedrevet maskinel – især privatforbrugeren blev dengang ramt.

Nilan valgte, med baggrund i oliekrisens prisstigninger på opvarmning med olie, at udvikle løsninger som er energibesparende og samtidigt sikrer et sundt og frisk indeklima i bla. lagerbygning. Fokus var derfor dengang at udvikle energibesparende ventilationsanlæg og varmepumper til erhverv, men er nu også målrettet privatforbrugerens bolig som har behov for ventilation og et sundt indeklima.

 

Nilans boligløsninger

Nilan har en bred portefølje af løsninger til forbedring af indeklimaet – både indenfor ventilationsanlæg til rensning af luften for urenheder og andre uønskede partikler. Et interessant aspekt ved Nilans produktsortiment er de varmegenvindingsanlæg som både kan ventilere en bolig, og dens rum, og samtidigt er i stand til at varmegenbruge, også kaldet at varmegenvinde, den brugte luft som normalt bliver luftet ud af boligen.

Med varmegenbrug slår man to fluer med ét smæk – den “brugte” luft som er i boligen er allerede opvarmet, men den er indåndet af personerne i husstanden, eller fugtig pga. madlavning eller lign., og bør derfor udluftes for at indeklimaet ikke forriges. Ved hjælp af produkter i Nilan Comfort 300 filter serien af varmegenvindingsanlæg og luftfiltre kan den varmeenergi som ledes ud af huset genbruges i den “nye” luft som ventileres ind i boligen.

På den måde “genbruges” varmenergien i den nye og friske luft, og her opstår en klar energibesparelse som efterfølgende kan aflæses direkte på boligens årlige varmeforbrug som reduceres væsentligt.

 

Langsigtet investering

Når en privat eller erhvervskunde vælger en ventilationsløsning fra Nilan er der selvfølgelig tale om en langsigtet investering som ikke giver overskud fra år ét. Men ved at fokusere på kvalitet og lang teknisk levetid vil en løsning fra Nilan ofte være en økonomisk rentabel forretning efter få år – Nilan gør selvsagt klart, at det er meget individuelt fra kunde til kunde og det i sidste ende handler om kundens nuværende forbrug og behov.

 

Kompetent support og rådgivning

Nilan sætter en ære i at rådgive sine privatkunder og erhvervskunder med samme udgangspunkt. At investere i et ventilationsanlæg eller varmegenvindingsløsning er som nævnt tidligere en langsigtet investering og derfor fokuserer Nilan dedikeret på, at kunden er rådgivet korrekt ift. den løsning som matcher kundens behov.

I Danmark har Nilan over 25 certificerede forhandler som er klar til at rådgive og besvare de spørgsmål man om kunde måtte have i forbindelse med investering i et Nilan anlæg.

Supporten på et Nilan anlæg er både under og efter garantiperioden. Indenfor garantiperioden er du sikret kompetent support via den forhandler som har installeret din løsning. Efter en garantiperiode er udløbet kan du altid bestille support via de autoriserede servicepartnere som samarbejde med Nilan.

 

Fakta

Nilan A/S

Nilanvej 2

8722 Hedensted

Tlf.: 76 75 25 00

Fax: 76 75 25 25

[email protected]

latest articles