spot_img
ForsideNyhederneVil du have succes med din egen virksomhed? Så tænk over dette,...

Vil du have succes med din egen virksomhed? Så tænk over dette, inden du går i gang

Der starter i Danmark over 1000 nye virksomheder op hvert år. Går du også og drømmer om at blive herre i eget hus? Så er der en masse ting, som du skal tænke over, inden du går i gang. På denne side kan du læse om nogle af de vigtigste overvejelser, som du skal gøre dig, inden du siger dit job op og springer ud i det.

Læg en plan

Det første du skal gøre, hvis du går med tanken om at åbne din egen virksomhed, er at ligge en plan. Hvilken slags virksomhed vil du gerne starte? Hvem vil du gerne starte det med? Hvad skal det koste? Og nok vigtigst af alt hvordan vil du tjene penge på det?

Start med at find ud af hvad, hvem og hvordan

Start med at finde ud af, hvad du gerne vil lave. Her kan det være en god ide at finde noget, som du selv er super dygtig til, eller som du i hvert fald som det mindste godt kan lide at lave.

Når du har ideen på plads, så find derefter ud af, hvem du gerne vil starte din virksomhed sammen med. Her er det en god ide at finde nogle mennesker, som kan tilføje nogle andre kompetencer, end du selv bidrager med. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du finder nogle personer, som du har en god kemi med, da I højst sandsynligt skal bruge mange timer sammen.

Når du har ideen og teamet på plads, så find ud af hvordan I vil tjene penge på ideen. Der findes mange forskellige forretningsmodeller, alt efter hvilke produkter og/eller services I vil tilbyde. Her er det også en god ide at tænke over, hvad det egentlig vil koste at komme i gang.

Hvad vil det koste at starte?

Der er stor forskel på hvad det koster at starte en ny virksomhed op. Der er mange forskellige udgifter, som du skal tage højde for. Der er f.eks. stor forskel på at starte en lille webshop op, og på at starte en skønhedsklinik op.

Vil du blot starte en lille webshop op, så kan du ofte starte med at bygge din forretning op hjemmefra. Vil du dog starte en lille klinik op, så bliver du højst sandsynligt nødt til at finde lokaler, klinikudstyr og mange andre ting fra starten.

Her er det vigtigt, at du laver din research grundigt. Der er mange ting, som du let kan finde, ved at lave nogle enkelte søgninger på Google.

Hvis vi igen tager udgangspunkt i opstart af klinikken, så kan du f.eks. finde priser på meget af udstyret hos Alfa Omega.

Find ud af hvilke systemer og programmer du vil benytte

Udover udstyr og lokaler, så er det også en god ide, hvis du allerede inden du starter, planlægger hvilke systemer og regnskabsprogrammer du gerne vil benytte. Både så du allerede nu kan begynde at lære hvordan du bruger dem, men også så du ved hvad prisen på dem er.

Du kan f.eks. læse meget mere om hvilke fordele og ulemper du kan få ved at benytte et ERP-system her.

Når du har overvejet alle disse ting, kan du begynde at gøre dig tanker om din ide skal realiseres, eller om det blot skal fortsætte med at være en drøm…

latest articles