spot_img
ForsideNyhederneValheim anmeldelse

Valheim anmeldelse

Her får du et spil med baggrund i nordisk mytologi og den glemte verden, Valheim.

Her er du af Odin selv blevet udplukket som kriger, der hører til hans side, hvorfor du bliver hentet af en ravn og sat af i en stencirkel, hvorefter du må klare dig selv.

  • Genre: Open-world survival
  • Udgivet af: Coffee Stain Publishing
  • Udgivelsesdato: 2. februar 2021
  • Score: 4/4
  • Spillere 1-10
  • Udgivelsesplatforme : PC: Windows og Linux

Et nemt og underholdende spil

Valheim er ikke et spil, der bryder med genre formlen generelt. Tværtimod er der lånt en del af andre spil, men på trods af dette klarer spillet sig udmærket.

Hvor det kan virke uoverskueligt at komme i gang med nogle overlevelsesspil, er Valheim ganske ligetil.

Man bliver droppet ned i en tilfældig genereret verden, der, ligesom man måske kender det fra minecraft, er gigantisk og unik for hver enkelt spiller.

Første skridt er at bygge et sted, man kan være i læ. Hertil har man udmærkede og let tilgængelige værktøjer. Derefter gælder det om at lave mere værktøj, lede efter mad og generelt lave en hel del forarbejde, før man kan begynde at jage de mytiske væsener. Det kræver nemlig ikke kun, at ens våben er stærke nok, men også at man selv er det.

Selvom de væsener man bekæmper, kan være komplekse, og der skal en del forarbejde til, er spillet alligevel nemt og underholdende, da spillets mekanismer fungerer ret godt, og bygge-menuerne samt hele spillets opbygning er meget ligetil.

Grafik og spiloplevelse

Selvom spillets primitive grafik mest af alt minder om en underlig blanding af både retro og futurisme, så er det et smukt spil.

Modellerne af ens avatar, samt nogle fjenderne, er også ganske primitive, men når det virkelig gælder de store bosser, er der lagt et godt stykke arbejde bag designet, og lydeffekterne er intet mindre end fantastiske. Musikken er med til at skabe en fabelagtig stemning, så man virkelig fordyber sig i den mytiske verden uden dog på nogen måde at være ekstraordinær.

Spillet er tidskrævende ligesom andre spil i denne genre, især fordi det også afhænger af egen læring og progression.

Selvom nogle ting er ligetil, såsom at samle træ, bygge og lave værktøj, kræver andre ting noget mere øvelse. F.eks det at jage.

Spil med andre

Da spillet til tider kræver, at der skal løses en del gåder, og der skal findes hemmeligheder og skatte, inden visse væsener kan besejres, så er det fedt, at man kan lægge sine ressourcer sammen med andre spillere og gå på opdagelse sammen.

Man kan bygge ret store baser, og udnytte de mange hænder man får og være sammen om at finde de forskellige bossers styrker og svagheder, hvilket tilføjer en helt ekstra oplevelse til spillet.

Man kan sagtens spille det alene, men det kan især anbefales som et godt spil at være sammen om, da det på nogle områder også bliver nemmere og sjovere.

ilmaisetpelit.io kan du også finde anmeldelser af andre gode survival games, hvis du er blevet bidt af genren.

 

latest articles