spot_img
ForsideNyhederneSkal du sælge din virksomhed?

Skal du sælge din virksomhed?

Annonce: Denne artikel er reklame for container.leje.dk.

Står du over for et potentielt salg af din virksomhed? Hvis ja, er der flere parametre at tage stilling til. For at kunne sælge til den bedste pris må du forberede din virksomhed på salg. Både i forhold til medarbejdere og lagerstørrelse.

Afhængigt af din virksomhed og givne situation kan disse forberedelser ændres. Et salg af en virksomhed kan ske overraskende hurtigt, men kan også tage længere tid end forventet. Markedet og kundespredning er blandt de parametre, som spiller ind. Du får her inspiration til, hvordan du forbereder din virksomhed på et eventuelt salg. Og hvordan du kommer i gang.

Start med nøglemedarbejdere – og skab flere kunder

Har du besluttet dig for at sætte din virksomhed til salg, kan du starte med at se på medarbejderne. Som køber til en virksomhed er det attraktivt, at virksomheden har flere nøglemedarbejdere. Medarbejdere, som kender virksomheden ud og ind. Og medarbejdere, som er centrale og loyale. Det giver din virksomhed værdi, hvis du kan tilbyde sådanne medarbejdere i et salg. Du kan motivere dine nøglemedarbejdere ved at indføre konkurrenceklausuler eller bonusordninger. Det er med til at tilskynde medarbejderne til at blive i din virksomhed.

I en købers øjne er det langt mere attraktivt med flere kunder frem for en eller to store. Store kunder kan skabe en usikkerhed. Hvis samarbejdet med den nye ejer ikke skulle fungere, kan den ene store kunde medføre problemer. Ligeledes kan én stor kunde også skabe problemer i forbindelse med konjunkturudsving. Derfor er en større kundespredning at foretrække, hvis du går med salgstanker.

Optimer din lagerstørrelse

Dernæst bør du se på lagerstørrelsen i din virksomhed. Det kan tage længere tid end forventet at nedbringe sin lagerbeholdning. Derfor kan du med fordel starte med det samme. Ser du i forhold til prisen på din virksomhed, har dette punkt stor betydning. Hvis den potentielle køber ikke ser en værdi i dele af din lagerbeholdning, vil det ses som en slags dødvægt. Og det er ikke attraktivt.

Hvis du vil gennemføre salget, skal du begynde at rydde op. Her kan det være en god idé at leje en container, som bliver afhentet efter brug. På den måde skal du ikke tænke over, hvor dit skrald skal hen. Lej en container til din virksomhed, og bliv fri for selv at fragte affald.

Som nævnt kan et salg af en virksomhed overraske. Pludselig kan den rette køber være der. Dog kan du også opleve, at flere potentielle købere trækker sig tilbage. Eventuelt grundet en af ovenstående punkter, som ikke lever op til deres ønsker. Som virksomhedsejer er det derfor en god idé, hvis du hele tiden prøver at se din virksomhed med en købers øjne.

latest articles