spot_img
ForsideNyhederneSådan rekrutterer du den rette leder til din virksomhed

Sådan rekrutterer du den rette leder til din virksomhed

Det findes mange gode ledere på markedet, og dem vil vi alle sammen gerne have fingrene i. Måske du står og skal til at finde en ny leder til din virksomhed, men synes, det er svært at tage et første skridt. Det kan nemlig være en uoverskuelig proces, hvis du samtidig har et væld af andre opgaver, der ligger og venter.

Vi kommer med en guide til, hvordan du får rekrutteret den helt rette leder til din virksomhed. Du får tips til, hvordan du gør det på den bedst mulige måde, så du samtidig kan spare så meget tid som muligt på rekrutteringsprocessen.

Få hjælp udefra

Lad os komme lige til sagen. Når du skal rekruttere en ny leder, kan det være en stor fordel for dig at få kontakt til et eksternt firma, der tilbyder executive search. At finde en ny leder, der har de helt rette kompetencer, og som har det gode ry med sig, er nemlig noget, der kræver en masse erfaring. På den måde kan du føle dig i trygge hænder og få god sparring undervejs.

Executive rekruttering kræver tillid og kompetence, og denne proces er inddelt i forskellige faser, der skal sikre, at du får den helt rette leder. Først og fremmest vil den eksterne virksomhed gøre en stor indsats for at sætte sig grundigt ind i din virksomheds værdier, vision og mission. I snakker om jeres situation og behov, så det eksterne firma ved, hvad de skal søge efter meget præcist.

Selve rekrutteringsprocessen

Efterfølgende begynder hele rekrutteringsprocessen, hvor der sker en udvælgelse af mulige kandidater, som bliver screenet og vurderet ud fra den respektive kandidats egnethed. Der vil blive udført interviews med kandidaterne, og efterfølgende vil du blive præsenteret for de bedste. Det vil som oftest være 1-3 kandidater.

Du vil få besked om de 1-3 kandidater, som det eksterne firma nøje har udvalgt ud fra en lang række parametre. Du kan selv vælge, om du ønsker assistance ved samtalerne, og så vil du ikke skulle stå for noget af det administrative i hele processen selv. Derved bliver det meget nemt og tidsbesparende for dig at få hjælp udefra, da du kun skal stå klar, når de bedste kandidater er fundet.

Hvis du gør det selv

Vil du hellere selv stå for hele rekrutteringsprocessen, så skal du væbne dig med lidt tålmodighed og afsætte en god mængde af din tid. Sparer du på dine timer, når du skal vælge en ny leder, og ønsker du samtidig en af de bedste på markedet, så kommer det ikke til at hænge sammen. Det er vigtigt, at du er realistisk med det antal af timer, du bruger på rekrutteringen, og dine forventninger til den nye leder.

Samtidig kan du med fordel bruge dine nuværende kontakter som en del af din rekrutteringsproces. Måske de kender en, der har de helt rette kompetencer, og som gerne vil prøve noget nyt. Det kan også være, at der dukker en op, der kan det meste, og her kan du med fordel overveje, om der er mulighed for selv at udvikle på nogle af kandidatens kompetencer.

latest articles