spot_img
ForsideNyhederneSådan arbejder virksomheder på at blive grønnere

Sådan arbejder virksomheder på at blive grønnere

Mange danske virksomheder arbejder intenst på at få en grønnere profil. Det gør de blandt andet ved at øge anvendelsen af genbrugsmaterialer, som kan forarbejdes til nye råvarer. Transport er en anden af de helt store områder, hvor der er mulighed for at nedsætte omkostningerne betragteligt, samtidig med at virksomheden opnår en stor miljømæssig gevinst. Mulighederne for at arbejde hen imod en mere miljøvenlig drift er mange, og hvilken der passer til din virksomhed, afhænger helt af virksomhedens produktion og opbygning. Men en ting er dog sikkert – alle virksomheder kan bidrage aktivt til et grønnere miljø.

Photo Pixabay, by Pexels, Pixabay License

Flere virksomheder minimerer transportudgifterne

Transportudgifter er en stor post for mange virksomheder, og samtidig er der forbundet et stort CO2-udslip med transport via varebiler og lastbiler. Flere virksomheder flytter så mange aktiviteter som muligt online for at spare på transportudgifterne og for at arbejde på en grøn omstilling. En af de store trends i øjeblikket er udbringning af madvarer. I stedet for at vi alle kører frem og tilbage til supermarkedet, kan nogle få biler bringe mad ud til mange husstande på samme tur. Virksomheder der arbejder i spilleindustrien, bruger nogenlunde samme strategi. For eksempel kan man se at virksomheder såsom Maria Casino, der bl.a. udbyder live blackjack på nettet, har haft stor succes med at lægge alle spil online. På den måde kan forbrugeren fortsætte med at spille og handle ind som tidligere, uden at skulle starte bilen op.

Flyt så mange møder som muligt online

Der er mange andre muligheder for at minimere transportudgifterne. Den moderne teknologi og hurtige internetforbindelse gør, at vi kan holde online møder med personer i hele verden, uden vi behøver at forlade kontoret. Det giver en kæmpe besparelse på brændstof til bil og fly, og samtidig får virksomhederne glæde af en meget mere effektiv medarbejder, som kan holde kontakten med mange samarbejdspartnere på kort tid. I stedet for at bruge flere dage på at rejse til et møde i udlandet, kan mødet klares online på nogle få timer. Det er naturligvis ikke alle møder, der kan klares på denne moderne måde, men kan vi blot spare halvdelen af transporten, så er reduktionen i CO2-udslippet allerede markant.

Photo Pixabay, by Tumiso, Pixabay License

Genbrug er vejen frem for mange virksomheder

Genbrug og genanvendelse er en anden ting, som mange virksomheder har fået øjnene op for. Ved nogle ganske få omlægninger i produktionen, kan der produceres varer, som det er muligt at genanvende på et senere tidspunkt. Genanvendelse af materialer sparer på klodens ressourcer og begrænser virksomhedens behov for at købe råvarer. Det betyder at genanvendelsen bidrager positivt på bundlinjen, og at den dermed er medvirkende til et større overskud. Dernæst giver genanvendelse virksomheden en grønnere profil udadtil, hvilket giver mange mennesker et mere positivt syn på selskabet. Et populært selskab omsætter mere, så alt i alt har genanvendelse flere gavnlige sideeffekter.

Flere benytter sig af hjemmearbejdsdage

Mange arbejdspladser har fået øjnene op for fordelene ved hjemmearbejdspladser. Ved at give medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra, kan der spares en masse transporttid, og det er muligt at nedsætte CO2-udslippet. En stor fordel for medarbejderne er naturligvis, at de hver især sparer en masse transporttid. I Danmark er det ikke ualmindeligt, at mange bruger minimum en time på transport hver vej. Ved at arbejde hjemme, kan du således få 10 timers fritid ”foræret” hver eneste uge, hvilket giver mere tid til familie, børn og fritidsaktiviteter.

latest articles