spot_img
ForsideNyhederneOmgivelsernes betydning for produktiviteten

Omgivelsernes betydning for produktiviteten

Mange i hele verden, undervurderer indretningens og det generelle miljøs indflydelse på mængden af arbejde der bliver udført. Selvom der er en meget klar sammenhæng. Hele miljøet på en arbejdsplads er enormt vigtigt for arbejdernes trivsel. Dette gælder både, hvis der er noget, som er fysisk ukomfortabelt, det kunne være træk i lokalet eller fugt. Dog gælder det også på den æstetiske side. Hvis arbejdslokalerne er pænt indrettet har de ansatte mere lyst til at komme. Og når de har lyst til at komme, og synes det er et rart sted at være får de lavet mere. Det kan med andre ord sagtens betale sig at investere i indretningen.

Den tydelige sammenhæng

Sammenhængen mellem produktivitet og indretning, kan for mange umiddelbart være ret svær lige at gennemskue, de to har ikke umiddelbart meget tilfældes og er svære at koble sammen. Dette er nok en af grundene til, at arbejdsgivere sjældent prioriterer indretningen højest. Det gælder mange steder og er nok et resultat af mangel af viden på området. Dog vil mange arbejdsgivere, alligevel kunne gavne af fokus på indberetningen, og pengene vil relativt hurtigt blive tjent hjem igen. Sammenhængen kan nok bedst beskrives ved at tale om generelt velvære. Hvis man føler sig skidt tilpas, har det ukomfortabelt eller ligefrem dårligt, ved at være et sted, ønsker man åbenlyst ikke at være der. Hvis man ikke ønsker at være der er det svært at få lavet noget af høj kvalitet. Hvis det f.eks. er arbejdspladsen man ikke bryder sig om, vil man synes arbejdspladsen er et ubehageligt sted at opholde sig, derfor kommer man til at forbinde arbejdet med noget dårligt, og man vil ikke finde meget glæde ved det. Dette går ikke kun ud over arbejderen, men også arbejdsgiveren, for hvis den ansatte ikke synes det er sjovt, vil kvaliteten og produktiviteten falde. Da vi alle ved at det er nemmere at lægge en time mere i arbejdet, hvis man synes det er sjovt.

Hvordan kommer man så i gang?

Når man så har besluttet at gøre noget ved det, er der uendelig mange forskellige måder at få det gjort på. Det kommer først og fremmest an på hvad det primære problem ligger i, og om de ansatte overhovedet synes der er et problem, dette kan man hurtigt finde ud af via. et spørgeskema, som omhandler de fysiske rammer for arbejdspladsen, dette kan man sende ud, og så får man et klart billede af hvad der skal gøres. Hvis man finder ud af at det er den generelle indretning der er noget i vejen med, kan det være svært at gøre noget ved, hvis det ikke er noget man selv går meget op i. Det er derfor godt man kan hente inspiration forskellige steder, f.eks. er boliglicious.dk et godt sted at hente inspiration. Her kan du få alverdens tip til boligindretning. Hvis du stadig synes, at opgaven er for stor kan du jo altid betale dig fra det ved at ansætte en indretningsarkitekt. Som sagt kan det betale sig på den lange bane.

latest articles